Prevozniki informacije (Italija, Francija)

V nadaljevanju vam pošiljam obvestila.
 
Za ogled klikni na VEČ.

Italija – kabotažni prevozi (velja od 26. 12. 2016):

 

V primeru opravljanja kabotaže v Italiji ( blago je naloženo in razloženo v Italiji), mora prevoznik zagotoviti: 

•           da ima voznik v vozilu potrdilo A1 (prejmete ga na območnem uradu Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije; za sektor transporta je prirejena vloga;

•           pred začetkom opravljanja kabotaže posredovati izpolnjen obrazec (v prilogi) na e-naslov: Cabotaggio.DistaccoUE@lavoro.gov.it   in sicer do polnoči dneva pred opravljanjem kabotaže. Pri trajanju napotitve morajo prevozniki navesti datum prvega kabotažnega prevoza in datum, ko bo vozilo zapustilo italijanski teritorij.

•           eden od pogojev za opravljanje kabotaže je tudi, da ima prevoznik v Italiji svojega predstavnika (podobno kot v Franciji). 

•           kaj več si lahko preberete na spletu http://www.distaccoue.lavoro.gov.it/Pages/Home.aspx?lang=eng

 

Prevozna podjetja, ki v Italiji opravljajo kabotažo, morajo spoštovati tudi minimalne pogoje glede plače po italijanskih predpisih. Torej morajo prilagoditi voznikom plačo po italijanski kolektivni pogodbi za prevoznike.

Prevozniki, ki kot s.p. in sami opravljajo prevoze sodijo med izjeme (obvezno si morajo pridobiti le obrazec A1).

 

Vse dodatne informacije, vezane na opravljanje prevozov v Italijo (vključno z nudenjem storitve vašega predstavnika oz. zastopnika v Italiji) boste prejeli pri:

Majna Pangerc
Tel. +39 0406724855
Fax. +39 040362692

E. info@servis.it

 

 

Francija (velja od 1. 1. 2017)

S 1. 1. 2017 je potrebno opraviti najavo napotenega voznika v Francijo izključno preko spletnega obrazca: SIPSI (klikni tukaj).

 

V nadaljevanju vam posredujemo navodila za elektronsko prijavo voznikov pripravljeno s strani ga. SUZANA CRASSARD, ki med drugim nudi tudi storitev funkcije vašega predstavnika v Franciji v kolikor ga nimate še izbranega (cena 18 EUR (vključen davek)/voznika/ za obdobje 6 mesecev).

OBRAZEC (klikni na povezavo) 

Ko se boste registrirali, bodite pozorni med drugim tudi na naslednje:

•             Ne uporabit šumnikov (S, C, Z)

•             Professional Register, Trade Register or equivalent: matična številka

•             Registration reference: številka licence

•             Main activity: Other: Transport

LOGIN: z email in geslom, ki ste ga izbrali

KO ste logirani, klinknite na 4. Transport > Cas Général in boste v formularju. Samo točka 4 je za transport. (Ce ste v napačnem obrazcu Vas bo vprašalo za ime vase stranke v Franciji kar je znak, da niste v pravem obrazcu).

 

 

IZPOLNITEV OBRAZCA:

Napis: [NOM DU CHAUFFEUR] nadomestite z imenom voznika. Ne uporabit šumnikov, saj ne bodo natisnjene v končnem PDR. Formatu.

Pazite pa se na naslednje:

•             Meals expenses in Lodging expenses bo verjetno zamenjano na končnem formularju (napaka je že javljena pristojnim): do odprave napake, je potrebno ročno popraviti dajte rocno popravite direktno na sprintanem formularju. Za Slovenijo: Meals expenses: "Lump sum payment 44 EUR" in Lodging "Directly paid by the employer" so obicajni odgovori.

•             Pazite na datum veljavnosti (max. 6 mesecev od dneva ko se izpolni formular - datum podpisa je avtomatično dan ko izpolnite formula  - ga ni možno spremeniti)

 

Ko je obrazec generiran v .pdr format, ga ni možno več spreminjati.

•             natisnite

•             podpišite

•             izročite en izvod vozniku

•             en izvod pošljete svojemu predstavniku po e-pošti
(vir:  EUROBC SAS)