Nova spletna stran ministrstva za delo Avstrije v zvezi z informacijami glede čezmejnega izvajanja storitev

Na uradni spletni strani pristojnega Ministrstva za delo Republike  Avstrije so objavljene informacije glede izvajanja storitev v Avstriji. Spletna stran je v slovenskem jeziku in podaja vse relevantne informacije v zvezi z obveznostmi slovenskih ponudnikov storitev pri opravljanju storitev na ozemlju Avstrije.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Avstrijski organi so objavili uradno stran za napotitve na delo v Avstrijo. Platforma za napotitev na delo je namenjena obveščanju podjetij in njihovih delavcev o napotitvi in posredovanju dela delavcev v Avstrijo.

Zaradi vedno večje mednarodne delitve dela in prepletenosti gospodarskih dejavnosti podjetja vedno pogosteje uporabljajo delavce iz drugih držav.

Podjetja svoje delavce napotijo ali posredujejo kot začasno zaposlene delavce v drugo državo, da lahko dosežejo gospodarske rezultate in tam začasno delajo.

Evropska unija in Avstrija - kot ena od članic EU - sta zavezani načelu, da za delavce, ki so bila napoteni v drugo državo, veljajo enaki delovni pogoji kot za vse ostale delavce v tej državi.

Podjetja zunaj Avstrije, ki delavce napotijo ali posredujejo v Avstrijo, morajo zato upoštevati lokalne pogoje glede minimalne plače in druge delovnopravne predpise, ki veljajo v Avstriji.

Na tem spletnem mestu boste našli informacije o pogojih glede minimalne plače in delovnopravnih predpisih v Avstriji ter ukrepih, ki jih je treba sprejeti, da se zagotovi njihovo upoštevanje.

Posamezni tematski sklopi in razdelki vsebujejo odgovore na vprašanja, kot so: