Koga bodo preverjali inšpektorji v letu 2017

FURS je 24. 1. 2017  objavil dokument: Kriteriji za določanje prioritetnih inšpekcijskih nadzorov v letu 2017, v katerem navajajo, katere dejavnosti bodo vzeli pod drobnogled.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Navajamo le nekaj poudarkov iz dokumenta, ki je v celoti na voljo na spletni strani FURS-a. 

FURS se bo osredotočil v nadzore:

Kot so zapisali v kriterijih bodo nadaljevali tudi  "z izvajanjem inšpekcijskih nadzorov - obravnavo fizičnih oseb, katerih premoženje in trošenje je izrazito nesorazmerno s prijavljenim dohodkom v določenem obdobju." in nadaljujejo, da "… je za leto 2017 načrtovanih več tovrstnih inšpekcijskih nadzorov kot doslej."

FURS v svoji izjavi izpostavlja posebnost tj. sodelovanje mobilnih oddelkov pri izvajanju inšpekcijskih nadzorov, katerih namen bo predvsem zaznavanje dejanskega stanja na terenu, zbiranju in preverjanju informacij in opravljanju posameznih procesnih dejanj.

Finančna uprava se bo tudi letos podala v boj proti sivi ekonomiji s poudarkom prevajanja dela in zaposlovanja na črno. Poseben del nadzora bo namenjen društvom, z namenom identifikacije tistih, ki v nasprotju z zakonodajo opravljajo pridobitno dejavnost, kot svojo izključno dejavnost.

Vir: Furs