Na 10. Strokovno srečanje gostincev pridejo MIchelinovi kuharji - 21.11.2017

Na 10. Strokovno srečanje gostincev pridejo Michelinovi kuharji - 21.11.2017

Strokovno srečanje gostincev – Grand Hotel Bernardin,

Portorož – 20. in 21.11.2017

Michelinovi kuharji letos prvič na strokovnem srečanju gostincev

 

Tradicionalno 10. Strokovno srečanje gostincev bo v torek 21.11.2017 v Grand Hotelu Bernardin v Portorožu. Pripravili bomo zanimive teme za osrednji dan in tudi poseben program za en večer prej.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Govorili bomo o aktualnih temah ter se družili z razstavljavci in gostinci iz vse Slovenije. V ospredju bodo aktualni problemi na področju gostinstva, ki jih bosta predstavila Mate Matjaž, predsednik sekcije in Drago Delalut, podpredsednik sekcije. Tomaž Bernik iz ZDOPS-a bo na kratko predstavil Kje iskati delavce in kako jih zaposliti. Ob vse večjem pomenu socialnih medijev in njihovem vplivu na potencialne goste bo marsikoga zanimalo tudi predavanje z naslovom »TripAdvisor in digitalni marketing za gostilne in restavracije«, ki ga bo predstavila znana strokovnjakinja na področju trženja Rajka Lunić. Prvi del bomo zaključili s kratkimi nasveti za uporabo zelišč in začimb v gostinstvu in predstavitvijo novosti digitalizacije s pomočjo Telekoma Slovenije.

V glavnem odmoru bomo okušali in si ogledali predstavitve pokroviteljev in razstavljavcev med katerimi so: AVE mesnine, Arona TM– Villeroy & Boch, Pos Elektronček in Pivovarna Laško Union ter Radgonski špricer.

 

V popoldanskem času od 14.00 do 16.30 ure pripravljamo zanimiva kratka predavanja vrhunskih strokovnjakov s področja gostinstva, med katerimi bodo tudi kuharji, lastniki Michelinovih zvezdic.

-      Fausto Arrighi, Bivši direktor Michelinovega vodnika za Italijo, svetovalec ter kuhar The flying ceff

-        Emanuele Scarello, kuhar in lastnik Agli amici (dve Michelinovi zvezdici)

-        Lorenzo Cogo, kuhar in lastnik El Coq (ena Michelinova zvezdica)

-      Andrea Canton, kuhar in lastnik La Primula (ena Michelinova zvezdica)

-        Vincenzo Guarino, kuhar v il Pievano (ena Michelinova zvezdica)

-        Tomaž Kavčič, kuhar v Gostilna pri Lojzetu.

Popoldan bo slavnostna podelitev priznanj za kakovost gostinske ponudbe in jubileje v poslovanju.

Večerja z Michelinovimi kuharji bo 21.11.2017 ob 19.30 v Gostilni TOMI 
Večerjo bodo pripraviliFausto Arrighi, bivši direktor Michelinovega vodnika za Italijo, svetovalec ter kuhar The flying ceff,  Emanuele Scarello, Kuhar in lastnik Agli amici (dve Michelinovi zvezdici),  Lorenzo Cogo, kuhar in lastnik El Coq (ena Michelinova zvezdica), Andrea Canton, kuhar in lastnik La Primula (ena Michelinova zvezdica) Vincenzo Guarino, Kuhar v il Pievano (ena Michelinova zvezdica),  Tomaž Kavčič, Kuhar v Gostilna pri Lojzetu ter Filip Matjaž in Mišo Jović iz Gostilne Tomi.

Za člane pripravljamo zanimivo večerjo že v ponedeljek 20.11.2017 ob 18.30 v Gostilni Tomi, s strokovnim izobraževanjem na temo »Užitna divja hrana Slovenije" iz lonca Markota Pavčnika in iz besed Daria Corteseja

Ker je to osrednji dogodek Sekcije za gostinstvo in turizem pri OZS člane sekcije pozivamo, da si rezervirate termin in se udeležite srečanja. Vabilo in program bomo poslali vsem članom po e-pošti in ga objavili na spletni stani sekcije.  V kolikor pa bi katero podjetje želelo sodelovati kot pokrovitelj ali razstavljavec strokovnega srečanja lahko kontaktira sekretarko sekcije preko e-naslova vlasta.markoja@ozs.si .