MAJ 2020

Priročen in varen dostop do skupinskega urejanja dokumentov in drugih datotek v oblaku z novimi HUB rešitvami. Združuje servise, ki jih že zdaj vsakodnevno uporabljate in nudi nove aplikativne rešitve za organizacijo projektnega dela v realnem času z  sodelujočimi posameznik. S tem aplikacija predstavlja eno vstopno točko za vse obstoječe servise za komunikacijo v skupnem prostoru aplikacije, ki ga delimo s tistimi ki ga potrebujejo. Ta skupni prostor s podatki v oblaku je neodvisen tako od fizične lokacije, kot od naprave in servisa, ki pri svojem delu uporablja sodelujoči posameznik.

 

MAREC 2020

13.03.2020

KORONAVIRUS - Pogosta vprašanja in odgovori v povezavi s koronavirusom

KORONAVIRUS - Pogosta vprašanja in odgovori v povezavi s koronavirusom.

V nadaljevanju Vam posredujemo link, kjer imate vprašanja in odgovore v povezavi  https://www.svetovanje.si/svetovanje/koronavirus

Interventni zakon potrjen na vladi

Država bo povrnila 40 odstotkov nadomestila v primeru začasnega čakanja na delo, v primeru karantene delavca, ko ne bo mogel opravljati dela, pa v celoti; za samozaposlene pripravljajo poseben ukrep na gospodarskem ministrstvu

13.03.2020

Začasno prenehanje izvajanja praktičnega usposabljanja z delom pri delodajalcih za dijake

Začasno prenehanje izvajanja praktičnega usposabljanja z delom pri delodajalcih za dijake

Na podlagi okrožnice ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je od 16.3. do vključno 29.3.2020 začasno prekinjeno izvajanje praktičnega usposabljanja z delom pri delodajalcih za dijake.

Več v okrožnici

OBVESTILO STRANKAM UPRAVNE ENOTE SLOVENJ GRADEC

V skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije in Ministrstva za javno upravo vas obveščamo, da je zaradi preprečevanja širjenja korona virusa, ki povzroča Bolezen COVID-19, izvajanje nalog na upravni enoti omejeno na najbolj nujne zadeve. Zato se na upravni enoti do preklica uvajajo naslednji ukrepi:

 

 

 

Kako pravilno postopati z delavci v času koronavirusa

Dejstvo je, da bo marsikateri delodajalec zaradi aktualnih kriznih razmer, ki jih povzroča koronavirus imel velike poslovne težave, zato je dobro poznati zakonite možnosti, ki jih ima na razpolago, tako glede omogočanja dela zaposlenih od doma, začasnega čakanja na delo doma kot nenazadnje tudi glede možnosti podaje odpovedi iz poslovnih razlogov ipd..

12.03.2020

ZAPRTA PISARNA

ZAPRTA PISARNA

Zaradi širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča korona virus, vas obveščamo, da smo na podlagi priporočila NIJZ, sprejeli ukrep, da bo pisarna Območno obrtno-podjetniške zbornice Slovenj Gradec, računovodskega servisa Ekatra d.o.o. ter odvetnice dr. Berigite Levičar Praznik, do nadaljnega zaprta.

Delo  bo potekalo preko telefonskih linij in interneta, osebnih stikov ne bo.

Dokumentacija se lahko odloži v zunanji nabiralnik.

 

Hvala

11.03.2020

ODPOVED DOGODKOV V MESECU MARCU 2020

ODPOVED DOGODKOV

Sporočamo Vam, da zaradi širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča korona virus,odpovedujemo naslednje seminarje:

17.3.2020 - VPIS V IMENIK VODJA DEL

22.3.2020 - REDNO USPOSABLJANJE VOZNIKOV

26.3.2020 - PRAKTIČNE REŠITVE ZA UČINKOVITO IN BREZSKRBO POSLOVANJE

 

Nove datume dogodkov, Vam bomo sporočili.

 

 

11.03.2020

Obvestilo - marčni sejmi

Obvestilo - marčni sejmi

Iz Celjskega sejma so nas obvestili, da zaradi Odredbe Ministrstva za zdravje RS št. 470 o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa v Republiki Sloveniji sejmov FLORA, POROKA, ALTERMED, APISLOVENIJA, FESTIVAL KAVE SLOVENIJA, KULINART in SVET RIBOLOVA v predvidenem terminu ne bo. O morebitnem novem datumu vas obvestimo takoj, ko bo objavljen.

11.03.2020

PREVOZNIKI - NUJNO OBVESTILO

PREVOZNIKI - NUJNO OBVESTILO

Prejeli smo neuradne informacije, da srbski in bosanski organi mejne kontrole zavračajo vse voznike tovornih vozil, ki prihajajo iz območij, kjer je razširjen corona virus (predvsem  Italija) posledično so to začeli izvajati tudi hrvaški organi.

Ker nam podrobnosti niso znane predlagamo, ter vas obveščamo o tem in da ogranizirate prevoze tako, da vozniki, ki vozijo po Italiji ne vozijo tudi na Balkan.

Ko prejmemo več informacij vas obvestimo.

11.03.2020

ODPOVED rednega usposabljanja voznikov 22.3.2020

ODPOVED rednega usposabljanja voznikov 22.3.2020

Zaradi širjenja bolezni COVID-19, ki jo povzroča korona virus, vas obveščam, da smo na podlagi priporočila Ministrstva RS za infrastrukturo sprejeli odločitev, da se odpove usposabljanje voznikov, ki smo ga imeli planiranega za 22.3.2020.

NOV TERMIN BOMO DOLOČILI GLEDE NA STANJE IN TRENUTNO SITUACIJO, TER VAS O TEM OBVESTILI.


 

 

 


11.03.2020

Aktualno glede opravljanja prevozov v Italijo

Aktualno glede opravljanja prevozov v Italijo

Na spletni strani Generalnega konzulata RS v Trstu piše, da morajo tisti vozniki, ki dostavljajo ali odvažajo tovor iz Italije imeti pri sebi Samopotrdilo.pdf . ki ga izpolni podjetje.

 

V kolikor se vam zgodi, da kot mednarodni prevoznik tega "samopotrdila" nimate imate in vas nadzorniki ustavijo ter kontrolirajo predlagamo, da jim obrazložite, da imate za takšen prevoz druga dokazila o izvedbi  prevoza, kot je npr. CMR dokument in pisni nalog.

11.03.2020

INDIVIDUALNA DELAVNICA ZA FRIZERJE - 20.4.2020

INDIVIDUALNA DELAVNICA ZA FRIZERJE - 20.4.2020

Sporočamo Vam, da smo za Vas organizirali delavnico v moškem striženju. Povabili smo prvaka v moškem striženju gospoda SAFET OSMANOVSKEGA - SAJA MAJSTOR iz salona KiS, Beograd.

Delavnica bo potekala 20.4.2020, ob 9:00 uri in traja do cca 14:00 ure, na OOZ Slovenj Gradec. Cena delavnice je 150,00€ za člane OOZ Slovenj Gradec, za vse osstale je cena 200,00€.

Prijave sprejemamo do petka, 10.04.2020 na mail: maja.savc@ozs.si

 

11.03.2020

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce

KORONAVIRUS - aktualne informacije za delodajalce

Spoštovane članice in člani!
Aktualne informacije in navodila za delodajalce za omilitev posledic koronavirusa lahko odslej spremljate na naši spletni strani www.ozs.si/koronavirus-info, kjer bomo vsak dan objavljali sveže informacije. Prav tako nas spremljajte na naši Facebook strani.

Povezava na spletno stran >>>

Do konca meseca marca 2020 je treba delavce pisno obvestiti o odmeri letnega dopusta

Kljub temu, da Kolektivna pogodba za obrt in podjetništvo (KPOP)  ne velja več, ste delodajalci še vedno dolžni svojim zaposlenim najkasneje do konca meseca marca pisno obvestiti o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto, saj ta obveznost izhaja neposredno iz 2. odst. 160. člena Zakona o delovnih razmerjih (v nadaljevanju ZDR-1), ki velja od aprila 2013 dalje.

Sekcija avtoserviserjev: Odvoz izrabljenih gum

Več članov je zopet opozorilo, da odvoz izrabljenih gum poteka prepočasi, zato se kopičijo zaloge izrabljenih gum. Ker se približuje obdobje menjave gum, marsikje postaja problem kapacitete prostora za začasno skladiščenje. 

Gradbeno dovoljenje za 3. razvojno os pridobljeno! Začetek gradnje čaka novo oblast…

Družba za avtoceste Republike Slovenije (DARS) je sporočila, da je bilo v petek, 6. marca 2020, izdano gradbeno dovoljenje za pričetek gradnje na sklopu »D« Gaberke. Gre za prvi podsklop med Velenjem in Slovenj Gradcem, kjer se bo gradnja 3. razvojne osi pričela! S tem dejstvom se je v petek seznanil tudi upravni odbor Mladinskega sveta Ravne na Koroškem, ki deluje v funkciji koordinacije Mladinske iniciative za 3. razvojno os.

09.03.2020

Brezplačni Pedagoško-andragoški seminar 7., 8., in 9. april 2020

Brezplačni Pedagoško-andragoški seminar 7., 8., in 9. april 2020

OOZ Slovenj Gradec bo ponovno skupaj s Šolskim centrom Velenje izvedla BREZPLAČNI PEDAGOŠKO - ANDRAGOŠKI SEMINAR.

 
Seminar bo potekal v mesecu aprilu 2020 in sicer 7. 8. in 9. april 2020. Seminar bo potekal na Visoki šoli za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. Seminar morate imeti opravljen vsi, ki imate dijake na usposabljanju.
 
Vsi, ki si želite udeležiti seminarja se lahko prijavite do petka 03.04.2020 na mail: maja.savc@ozs.si

Izpolnjevanje zahtev novih gradbenih predpisov - sejem MEGRA 2020 - 27.3.2020, Gornja Radgona

Vabljeni na predavanje o Izpolnjevanju zahtev novih gradbenih predpisov z naslovom: Težave gradbenih izvajalcev, obrtnikov in inštalaterjev pri vzdrževanju, rekonstrukcijah in novogradnjah - in kako jih reševati oziroma preprečiti. 

Predavanje bo na sejmu MEGRA 2020, v petek, 27.3.2020, ob 10:00.

Brezplačno usposabljanje: Dobra higienska praksa oz. načela HACCP

Poslovna točka SPOT svetovanje KOROŠKA vabi na brezplačno 2-dnevno usposabljanje za potencialne podjetnike in delujoča podjetja:  »Dobra higienska praksa oz. načela HACCP«, ki bo v četrtek, 12.03. in 26.03.2020, v prostorih MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec.

Praktične rešitve za učinkovito in brezskrbno poslovanje

Kako s faktoringom in z rešitvami za izboljšanje bonitete do hitrejše rasti?

Ste vedeli, da se vse začne s preverjanjem kupcev in dobaviteljev in nadaljuje s spremljanjem obstoječih poslovnih partnerjev ter konkurence? Seveda pa je za obstoj in rast podjetja pomembno tudi, da plačila prejmete pravočasno – dolgo čakanje na plačilo izstavljenih faktur je pogubno za mnoga, tudi dobrostoječa podjetja. S praktičnimi rešitvami bomo ponazorili, kako izboljšati bonitetno oceno podjetja in se dodatno izobrazili o računovodskih posledicah prodaje / odpisa terjatev. Strokovnjaki vrhunskih podjetij Bisnode, Hiveterminal in Vizija računovodstvo vam bodo tematike predstavili s primeri iz prakse, po želji pa tudi na primerih podjetnikov in obrtnikov v publiki.

Opomnik: Poročanje o embalaži dani v promet v letu 2019 in poročanje o odpadkih - rok: do 31.03.2020

Podjetja in samostojni podjetniki, ki dajete v promet v Sloveniji do 15.000 kg embalaže letno (velja tudi za zelo majhne količine !) in niste plačniki okoljske dajatve za onesnaževanje okolja zaradi nastajanja odpadne embalaže, morate Agenciji RS za okolje (ARSO) kakor v preteklem letu tudi letos poročati o embalaži. Podlaga za to je  novela Uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo, ki je uvedla obveznost vpisa v evidenco, vodenje podatkov in poročanje.

Poenostavljeno plačilo prispevkov odslej tudi za podjetja

Poenostavljeno plačilo prispevkov za socialno varnost, ki ga je Finančna uprava RS (Furs) lani omogočila osebam z dejavnostjo, je odslej na voljo tudi za podjetnike in podjetja, ki imajo zaposlene. Namesto s petimi položnicami za pet različnih dajatev lahko tako mesečne obveznosti plačajo le z enim e-računom.

04.03.2020

3. Rok rednega usposabljanja voznikov KODA EU95 - program 2020 - 22.3.2020

3. Rok rednega usposabljanja voznikov KODA EU95 - program 2020 - 22.3.2020

Obveščamo Vas, da bomo 22.3.2020 ponovno organizirali redno usposabljanje voznikov v cestnem prometu (koda EU 95), program za leto 2020. PREDAVANJE BO V PROSTORIH VISOKE ŠOLE ZA TEHNOLOGIJO POLIMEROV, OZARE 19, 2380 SLOVENJ GRADEC, ob 7:00 uri zjutraj.

Prijave sprejemamo do zapolnitev mest. Nosilci dejavnosti - člani OOZ Slovenj Gradec imajo predavanje brezplačno, njihovi delavci 25,00 ( brez ddv) in vsi ostali 35,00 (brez ddv).