JANUAR 2015

05.01.2015

Čestitka

06.01.2015

AKCIJA- Terme Olimia - 9.1. - 16.1.2015

V Termah Olimia imamo prost apartma in sicer od 9.1. - 16.1.2015. Cena za tedenski najem skupaj s termi kopalnimi kartami je samo 230,00€.
 
Termin si lahko rezervirate na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si
Če v podjetju zaposlujete študente, se od februarja 2015 pripravite na okoli četrtino višje stroške. Uvajajo se namreč pokojninski in zdravstveni prispevki, pa tudi minimalna urna postavka.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Vsi, ki bodo vozili v Nemčijo po 1.1.2015 morajo kot dokazilo o spoštovanju določil nemškega predpisa, nemški  carini posredovati načrt o poteh /dejavnosti za največ 6 mesecev vnaprej na predpisanem obrazcu, ki je objavljen na spletni strani http://www.zoll.de/DE/Fachthemen/Arbeit/Meldungen-bei-Entsendung/meldungen-bei-entsendung_node.html - desno pod poglavjem »Formulare zum Thema“ – 033037 (mobil) in to pa faxu, ki je napisan na obrazcu.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Sekcija za promet pri OZS, je izpostavila vprašanje glede maksimalnega delovnega časa poklicnih voznikov, ki po določilih Zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih, znaša maksimalno na teden 60 ur.
 
Ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Finančna uprava RS ima brezplačno 24-urno telefonsko linijo in elektronski naslov, kamor lahko posameznikipovsem anonimno in zaupno posredujejo kakršnekoli informacije v zvezi s kršitvami davčne in carinske zakonodaje.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
12.01.2015

Vstopnice za sejem PLOVIL, ALPE-ADRIA - turizem in prosti čas in SEJMI OKUSOV - gastexpo&sladoled&vino

Člani območne obrtno-podjetniške zbornice Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplečen poslovni kuponza ogled sejmov:
SALON PLOVIL, ALPE-ADRIA: turizem in prosti čas in SEJEM OKUSOV-GASTEXPO&SLADOLED&VINO.
 
Sejmi bodo potekali od 28. do 31. januarja 2015, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.
 
  Na sejmu okusov vam bo predstavljena - gastronomija, gostinsko- hotelska oprema, sladoled in sejem vina.
  Na sejmu plovil, si boste lahko ogledali najnovejša plovila, njihov dizajn,...
Lesarji bodo lesne ostanke, ki nastanejo pri proizvodnji pohištva, lahko po novem uporabili za ogrevanje, in sicer brez zamudnih in dragih postopkov pri pridobivanju okoljevarstvenih dovoljenj za predelavo odpadkov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
Vlada RS je na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti za leto 2015 zagotovila dodatnih 8.000.000 evrov za javna dela. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Turistične storitve, Mateja Lorbek s.p. iz Slovenj Gradca Vas vabi 7. marca 2015 v PORDENONE in cvetlični sejem Gorica.
 
Za člane OOZ Slovenj Gradec dodatni 7% popust.
 
Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.
V zadnjem času se vse pogosteje pojavljajo vprašanja delodajalcev prevoznikov v zvezi s tem kje mora biti njihov voznik v času, ko je v bolniškem staležu in prihaja izven držav EU in ima delovno dovoljenje? Ali mora biti tuji voznik v času staleža na prijavljenem naslovu bivanja v Sloveniji ali lahko odide v času staleža recimo v Srbijo ali Makedonijo, saj imajo nekateri vozniki predvsem iz držav bivše Jugoslavije tudi po tri državljanstva. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec objavlja namero o oddaji stvarnega premoženja v najem – poslovni prostori v Slovenj Gradcu, na lokacijah Glavni trg 9, Cankarjeva ul. 21 ter Ozka ul. 1.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Center za sodelovanje z gospodarstvom, ki deluje pod okriljem Znanstveno-raziskovalnega središča Univerze na Primorskem, vas vabita na obisk mednarodnega sejma LEGNO & EDILIZIA 2015 in na udeležbo na sočasno organiziranem podjetniškem B2B srečanju THINKWOOD.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira seminar z naslovom: Davčni obračun za leto 2015 in splošni upokojitveni pogoji v letu 2015 in kakšne so možnosti za nadaljevanje dejavnosti po upokojitvi. 

Seminar bo v torek, 3. februarja 2015 v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, Slovenj Gradec (Mpik).
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Največjo vrednost pripisujemo temu, da lahko izdelek, ki ga kupite pri nas personalizirate, ter tako darilu, ki ga izberete, dodate osebno noto ter večji pomen. Za izdelke kupljene pri nas je graviranje brezplačno. 
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
Grafin d.o.o. je podjetje specializirano za prodajo in polaganje vseh vrst talnih oblog z več kot 25-letno tradicijo.
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
21.01.2015

OBVESTILO - jutri 22.1.2015 bo pisarna zaprta!

Obveščamo vas, da bo jutri, 22.1.2015 pisarna zaprta zaradi službene odsotnosti.
 
V nujnih primerih pokličite na tel št.: 02 88 21 590.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira seminar na temo "Inšpekcijski nadzor s področja varnosti in zdravja pri delu na gradbiščih".
 
Seminar bo v torek 17. februar 2015 ob 16.00 uri v predavalnici P2 - III nadstropje v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov ( Mpik - mrežni podjetniški inkubator, Ozare 19, Slovenj Gradec).
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS vabi vse člane Sekcije cvetličarjev in vrtnarjev, kateri se želijo brezplačno predstaviti na sejmu Flora 2015, da sporočijo svojo odločitev.

Sejem Flora in Poroka 2015 bo potekal me 13. in 15. marcem 2015.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

 

 

 

Vabimo vas na drugo skupno strokovno srečanje gradbincev, kleparjev krovcev in instalaterjev-energetikov, ki bo v Konferenčnem centru Terme Zreče, v petek 30. in v soboto 31. januarja 2015.

Članom OOZ Slovenj Gradec, ki se bodo udeležili srečanja jim bo zbornica sofinancirala 50% stroškov udeležbe. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

26.01.2015

Velika nagradna igra OOZ Slovenj Gradec

SPIRIT Slovenija, javna agencija, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, vabi ponudnike k predložitvi pisne ponudbe, na osnovi javnega naročila, ki se vodi po evidenčnem postopku, za »Oblikovanje in izdelavo uniform za osebje SPIRIT Slovenija, na EXPO Milano« najkasneje do dne, 9. 2. 2014, do 12.00 ure na naslov: SPIRIT Slovenija, javna agencija, Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ. 

Društvo učni sadovnjak in Ekološko društvo Slovenj Gradec vas vabita na predavanje o vzgoji in predelavi semen povrtnin.
 
Predavanje bo 11.2.2015 ob 18:00 uri v prostorih Mladinskega centra (MKC), Ozare 18, Slovenj Gradec.
 
Za ogled vabila klikni na VEČ. 
V nadaljevanju vam pošiljamo nekaj aktualnih informacij.
 
Za ogled informacij klikni na VEČ.
Odgovorno ravnanje z odpadki je eden ključnih dejavnikov varovanja in ohranjanja okolja. Cilj, ki ga zasledujemo pri ravnanju z odpadki je zmanjševanje količin odloženih odpadkov in povečevanje deleža njihove ponovne uporabe oziroma recikliranja. Eden izmed pogojev, da bi odpadki lahko ponovno postali koristne surovine, je njihovo ločevanje in pravilno odlaganje. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Avto GAD je družinsko podjetje ustanovljeno leta 1991. Nudimo vam celostno storitev v primeru poškodbe ali lepotne dodelave vašega vozila-plovila. 
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.

Dne 29.12.2014 je Ministrstvo za finance objavilo in poslalo v javno obravnavo spremembo osnutka Pravilnika o vsebini, obliki in načinu potrjevanja vezane knjige računov, ki se bo pričel uporabljati s 01.02.2015.

Člane obveščamo, da boste lahko vezane knjige računov kupili tudi na naši zbornici od torka 3. februarja 2015 in sicer bo cena za knjigo nižja kot v knjigarni.

 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

29.01.2015

Prevozi otrok

Za prevoze skupine otrok (5 in več predšolskih ali osnovnošolskih otrok) so določeni posebni pogoji, ki se tičejo vozil in voznikov.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Vabimo vas na obrtno-podjetniški sejem EOS 2015, ki bo od 13. do 16. maja 2015 v slovenski prestolnici predstavil dosežke ter inovativne potenciale obrti in podjetništva. 
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Prejeli smo informacijo, da naj bi s 1.2.2015 na DARS-u zmanjkalo ABC tablic, ki so jih izdajali za cestninjenje brez ustavljanja. Glede na to, da so bile do sedaj razdeljene že skoraj vse ABC tablice, ki so bile na razpolago (cca. 62.000 kosov), bodo izdajali prevoznikom za vozila samo še DARS kartice, s katerimi je  ravno tako možno plačevati znižano cestnino glede na EURO-emisijski razred vozila.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Zavezanci, ki izdajajo račune pri gotovinskem poslovanju brez uporabe ustreznega računalniškega programa oziroma elektronske naprave, morajo od vključno 31. januarja 2015 dalje izdajati račune iz posebne vezane knjige računov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Obveščamo vas, da bodo izvajalci del v predoru Karavanke na avtocesti A2 v ponedeljek, 2. februarja 2015, nadaljevali dela za nadgraditev prezračevalnega sistema v slovenskem in avstrijskem delu, ki jih bodo v celoti zaključili konec marca 2015. Zaradi del bodo februarja in marca potrebne tako polovične kot popolne zapore predora.

Z aogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Zavod RS za zaposlovanje je objavil javni razpis "Iz faksa takoj praksa". S tem programom vam omogočajo spodbudo v višini 6.000 EUR za prvo zaposlitev mladih brezposelnih z izpopolnjevanjem za konkretno delo. Njihovo zaposlitev morate ohraniti najmanj eno leto. 
 
Javno povabilo je odprto do 30. 6. 2015.

Za ogled ceotnega javnega povabila klikni na VEČ.
 
Sekcija slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS organizira za slikopleskarje, fasaderje in črkoslikarje strokovno srečanje, ki bo potekalo od 6. in 7. februarja 2015 na Bledu v hotelu Astoria.
 
Članom OOZ Slovenj Gradec kotizacijo srečanja krije zbornica.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
 
 

FEBRUAR 2015

Slovenski podjetniški sklad je objavil razpis za mikrokredite za mikro in mala podjetja, ki imajo 1 zaposlenega in njihov letni promet oz. letna bilančna vsota ne presega 10 milijonov evrov.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

 

04.02.2015

OBVESTILO - PREPOVED ZA TOVORNJAKE V ČETRTEK 5.2.2015 IN PETEK 6.2.2015

Dars je sprejel odločitev, da zaradi napovedanega večjega sneženja v četrtek in petek okliče prepoved vožnje za priklopnike in polpriklopnike. Po zadnjih informacijah bodo v četrtek, 5. 2. 2015 veljale naslednje prepovedi:

-          od 5.00 naprej prepoved vstopa v Slovenijo;

-          od 6.00 prepoved vstopa na avtoceste s počivališč;

-          od 8.00 naprej prepoved vožnje po vseh avtocestah po Sloveniji.

Vse prepovedi bodo predvidoma ukinjene v petek zvečer, če bodo to seveda dopuščale razmere. Če bodo te ugodne, lahko tudi že prej.

Na nekaterih odsekih, predvsem na Štajerskem in Dolenjskem naj bi v 24-ih urah padlo tudi do 70 cm snega. Občasno je pričakovati tudi veter in zelo poslabšano vidljivost. Zato vsem voznikom priporočamo, da se v tem času ne odpravijo na pot, če ta ni res nujno potrebna.  

Po obvestilih iz sosednjih držav pričakujejo težave tudi v Avstriji, Italiji, na Hrvaškem in na Madžarskem. Tudi tu so nas opozorili, da lahko pričakujemo prepovedi vožnje za tovorna vozila. 

V cestnem prevozu se izvajajo prevozi večje oz. težje gradbene mehanizacije na posebnih vozilih, ki so prilagojena enostavnemu nakladanju in razkladanju in na katerih so praviloma nameščena primerna sidrna mesta, na katera se pričvrstijo vezi. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
05.02.2015

Velik valentinov koncert z vokalno skupino BREZNIK in klapo ŠUFIT - 15.2.2015

KD Viktor Breznik za valentinovo prireja slovensko dalmatinski koncert, ki bo v nedeljo 15. februarja ob 18:00 uri v Športni dvorani Vinka Canjka Slovenj Gradec.
 
Vstopnice za koncert lahko kupite tudi na OOZ Slovenj Gradec. Cena vstopnice v predprodaji je 10,00€, 1 uro pred koncertom pa 13,00€.
 
Lepo vabljeni!
 
 

Glede na trenutne meteorološke napovedi in opozorila Agencije RS za okolje, danes in jutri na našem območju pričakujemo močno sneženje.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Dovolite, da vas povabimo k sodelovanju na 14. sejem POROKA 2015, na katerem bo prikazana ponudba za bodoče mladoporočence glede na razstavni program sejma. Sejem Poroka bo potekal od 13. do 15. marca 2015,  v prvem nadstropju sejemske dvorane L1 Celjskega sejma.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije meni, da je ustrezen nadzor potreben, poudarjajo pa, da mora biti le ta izveden objektivno. Opažajo, da pa je v praksi odkrivanje napak in njihovo sankcioniranje na vseh področjih vse prevečkrat odvisno od subjektivne presoje posameznega inšpektorja.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
05.02.2015

VEZANE KNJIGE RAČUNOV SO NA OOZ SLOVENJ GRADEC

Obveščamo Vas, da smo prejeli vezane knjige računov in jih lahko dobite na zbornici OOZ Slovenj Gradec.
 
Cena vezane knjige računov za člane OOZ Slovenj Gradec je 4,00€ za nečlane pa 5.49€.
05.02.2015

Nemčija naj ne bi zahtevala dokazovanje minimalnih plač za voznike v tranzitu

Prejeli smo neuradno sporočilo našega partnerskega združenja iz Nemčije, da ta država ne bo nadzirala, da se v primeru tranzita preko Nemčije zahteva minimalna plača  za voznike, kot je bila predpisana.

To velja do takrat, ko bo o celotnem vprašanju podala pravno stališče Evropska Unija.

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice dobijo kopalne karte in karte za savno.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
06.02.2015

VALENTINOV KONCERT - VOKALNA SKUPINA BREZNIK IN KLAPA ŠUFIT 15.2.2015

Karte lahko kupite na OOZ Slovenj Gradec

NAJBOLJŠE za VAŠ avto.
 
Prednosti
• Izboljšuje mazivne lastnosti olja
• Kompenzira obrabo delov motorja
• Oblikuje zaščito aktivnih delov pred obrabo in pregrevanjem.
• Znižuje porabo goriva.
• Povečuje moč motorja in zmožnost pospeševanja.
• Zmanjšuje hrup in znižuje stopnje vibriranja. 
 
Ostale prednosti in opis tehnologije si preberite pod VEČ.
12.02.2015

Andrej Klobasa podpredsednik evropskega združenja cestnih prevoznikov UETR

V petek 6.2.2015 so predstavniki prevozniških združenj iz EU, ki so člani UETR http://www.uetr.eu/en/ izvolili novo vodstvo. Vodenje UETR je prevzela predsednica ga. Dagmar Wäscher, podpredsedniki pa so g. Roland Bacou (F), g. Giosualdo Quaini (I) in g. Andrej Klobasa (SLO).
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) v sodelovanju s Pomurskim sejmom vas vabi, da se udeležite Pomladnega sejma (gradbeništva, energetike, komunale in obrti), ki bo potekal od 26. do 29. 3. 2015 v Gornji Radgoni.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Občina Mislinja je s pomočjo Regionalnega sklada EU zgradila objekt, ki povečuje pestrost turizma na območju Zahodnega Pohorja. Objekt pretežno lesene izvedbe, ki je podrobneje opisan v priloženi promocijski zloženki, poleg gostinskih, kulinaričnih in športno-rekreativnih vsebin, ponuja tudi dvorane za seminarsko oziroma konferenčno dejavnost, lahko pa se koristijo tudi za druge namene. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Poklic gozdarja najbolj primerno opišejo besede srednješolca, ki se je odločil, da bo svojo poklicno pot začel in opravljal v gozdu. Dejal je: »Poskušal vam bom predstaviti poklic, ki sem si ga izbral, da me bo spremljal v življenju in da si bom z njim služil kruh. Celoten članek si preberite pod VEČ.

Ocean Orchids d.o.o. ter Sekcija cvetličarjev in vrtnarjev pri OZS 28. februarja 2015 prirejata spomladansko cvetličarsko delavnico. Tema delavnice, ki bo izvedena v sodelovanju s priznanim nizozemskim floristom Hanom Meerhoff-om bo

" Ideje za Dan žena, materinski dan in Veliko noč "

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

V zvezi z izvajanjem kabotaže za prevoze blaga, ki je predpisana v Uredbi EC 1072/2009 v 8. členu, smo prejeli odgovor na naše vprašanje, glede pravilnega izvajanja kabotaže v drugih državah EU.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Vabimo vas na seminar na temo »Poročanje o nastalih odpadkih do 31.03.2015«, ki bo potekal v četrtek, 5. marca 2015 s pričetkom ob 10.uri, v veliki predavalnici Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija, Celovška 69, Ljubljana.

 

Vsi povzročitelji odpadkov, ki so pravne ali fizične osebe in opravljajo dejavnost, pri katerih v enem koledarskem letu nastane več kot 10 ton odpadkov ali 5 kg nevarnih odpadkov, so dolžni na Agencijo RS za okolje (ARSO) najkasneje do 31. marca za preteklo koledarsko leto poslati poročilo o ravnanju z odpadki, skladno z Uredbo o odpadkih (Ur.l.RS 103/2011). 

 
Članom OOZ Slovenj Gradec zbornica krije 50% kotizacije seminarja.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj gradec je objavila javno dražbo za prodajo nepremičnin - SOTOČJE. Javna dražba bo potekala v poročni dvorani MOSG, v torek 10.3.2015 s pričetkom ob 12:00 uri.
 
Celotno obvestilo si poglejte pod VEČ.
Februarska izdaja Viharnika ponuja bralcu pestro vsebino. Začetne strani so, kot običajno, namenjene gozdarskim temam. V uvodniku je predstavljen poklic gozdarja, nato v krajšem sestavku spec. Milan Tretjak, ki je bil ponovno imenovan za vodjo ZGS OE Slovenj Gradec, nato osrednja tema, 9. licitacija vrednejših lesnih sortimentov, Naj poti 2014 in redni Informativni gozdarski storži. LESO TEKA – masivne lesene hiše vabi na sejem Dom, ki bo od 10. do 15. marca v Ljubljani.
Celoten članek si preberite pod VEČ.
23.02.2015

Potrdila o rednem usposabljanju voznikov za prevoz blaga in oseb - 17.1.2015

Obveščamo vse voznike, ki so se udeležili rednega usposabljanja za prevoz blaga in potnikov (podaljšanje kode EU 95),17. januarja 2015, da lahko potrdila prevzamejo na zbornici vsak delovni dan.
Izkoristite priložnost, da s pomočjo programa na konkretnem delovnem mestu usposobite brezposelne, prijavljene v evidenci brezposelnih oseb najmanj 3 mesece. Oddaja ponudb na javno povabilo je mogoča najdlje do 1. julija 2015 oziroma do porabe sredstev.
 
Za ogaled celotnega razpisa klikni na VEČ.
23.02.2015

Obresti, dobiček iz kapitala,ifi - NE POZABIT NA ODDAJO NAPOVEDI

Ker je kar nekaj primerov glede izvajanja šoferskih storitev v praksi, ki jih izvajajo naši člani in je glede tega potrebno registrirati za to ustrezno dejavnost, smo po informaciji preverili to, da morajo prevozniki s.p.- ji, ki to opravljajo, imeti po SKD-ju registrirane naslednje dejavnosti.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

66.a člen Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 13/2011-UPB7, 9/12 – odl. US, 24/12, 30/12, 40/12 – ZUJF, 75/12, 94/12, 52/13 – odl. US, 96/13, 29/14 – odl. US in 50/14) določa:

(1) Zavezanec lahko uveljavlja znižanje davčne osnove v višini 40 % investiranega zneska v opremo in v neopredmetena dolgoročna sredstva v davčnem letu vlaganja.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Višja strokovna šola Slovenj Gradec in Društvo ekonomistov Koroške vas vabita na predavanje od enega najkompetentnejših strokovnjakov s področja pridobivanja evropskih sredstev izvedeti kje, kdaj in na kakšen način pridobiti nepovratna sredstva?

 

Predavanje bo v sredo, 4. marca 2015 ob 16.00 uri v prostorih Višje strokovne šole Slovenj Gradec, Koroška 11 (na Štibuhu), 1. nadstropje, predavalnica 15.

 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec skupaj s skupino mladih arhitektov Arhitekturni nasvet pričenja v soboto, 7. marca 2015, v prostorih Mestne galerije (mestna pasaža, Glavni trg 26) s projektom brezplačnega arhitekturnega in prostorskega svetovanja.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

17. do 18. aprila 2015 bo v dvorani "ŠPIC D" potekal že 4. KOROŠKI OBRTNO-PODJETNIŠKI SEJEM. Ker se potrebuje propagandni material, prosimo vse, ki se s tem ukvarjajo, da pošljejo svojo ponudbo na OOZ Slovenj Gradec, Šolska ulica 6, 2380 Slovenj Gradec in sicer do torka 3.3.2015.
 
Za ogled celotnega povpraševanja klikni na VEČ.
Avtobusni prevozniki združeni v Obrtno-podjetniški zbornica Slovenije in Gospodarski zbornici Slovenije, po prejemu negativnega stališče finančnega ministrstva glede možnosti uveljavitve investicijskih olajšav za avtobuse za davčna obdobja 2014 in naprej, sta na Vlado in na finančno ministrstvo ter nekatera druga ministrstva naslovili zahtevo, da se takoj omogoči investicijska olajšava pri nakupih avtobusov, ki imajo motorje Euro 5 in več.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija kovinarjev pri OZS v sodelovanju s Srednjo poklicno in strokovno šolo Bežigrad, Ljubljana, oživlja poklic GRAVERJA. 
V šol. letu 2015-2016 bo tako Srednja poklicna in strokovna šola Bežigrad, Ljubljana, skupaj z delodajalci pristopila k izvajanju modula GRAVER, ki se bo v obliki odprtega kurikula izvajal znotraj programa OBLIKOVALEC KOVIN-ORODJAR.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Sekcija kozmetikov pri OZS organizira ogled sejma COSMOPROF. Sekcija članicam prispeva polovico stroškov organizacije in prevoza, drugo polovico in vstopnico pa plačajo same. Strošek ogleda sejma je za članice in člane sekcije kozmetikov 46 evrov (20 evrov + dnevna vstopnica 26 evrov), za tiste, ki to niso pa 66 evrov (40 evrov + dnevna vstopnica 26 evrov).

 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Sekcija fotografov pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije vas vljudno vabi na strokovna izobraževanja predavanje Avtorske pravice in varstvo osebnosti v vsakdanji praksi fotografa in izobraževanje za elektronski prenos fotografije:  e – fotografa, ki  bo 3. marca 2015 v učilnici na Celovški 69, v Ljubljani.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

MAREC 2015

Prevozi z vozili, katerih največja dovoljena masa ne presega 7,5 t (in se uporabljajo za prevoz materiala, opreme ali strojev za voznikovo uporabo pri njegovem deluin pod pogojem, da se prevozi opravljajo do 100 km od sedeža podjetja in pod pogojem, če vožnja z vozilom ni voznikova glavna dejavnost so z 2. marcem 2015 izvzeti iz obveznosti spoštovanja pravil o času vožnje, odmorih in počitkih voznikov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Vam je problematika zaščite pred prenapetostjo pomembna? Člane Sekcije elektro dejavnosti pri OZS vabimo, da seBREZPLAČNO, ob predhodni prijavi, udeležite seminarja z osrednjo temo "Prenapetostna zašcita pri izvedbi nizkonapetostnih elektricnih inštalacij inprikljucene opreme", ki bo potekal v sredo, dne 11.3.2015 ob 9.50 uri v podjetju Iskra zašcite, Stegne 23A,Ljubljana 
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
04.03.2015

Povpraševanje - gradbena dela

Na nas se je obrnila gospa, ki išče izvajalca za gradbena dela in sicer: cokl,dvorišče,tlakovci,stopnice in ostala manjša dela. Prav tako išče nekoga za izdelavo ograje.
 
Vse ostale informacije dobite na tel. št.: 041291401 (po 15:00 uri) ali pišite na mail: zorman.irena@hotmail.com (gospa Irena Zorman).
Na Celjskem sejmišču se bo od 13. do 15. marca 2015 odvijal že 20. sejem FLORA 2015.
 
Člani Sekcije cvetličarjev lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplačen poslovni kupon za ogled sejma.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Ministrstvo za finance je po dolgotrajnem usklajevanju z OZS in GZS, včeraj v odločanje vladi poslalo spremembi zakonov o dohodnini in davku od dohodkov pravnih oseb, s katerima se na pobudo obeh zbornic daje možnost uveljavljanja davčne olajšave za investiranje v avtobuse z motorjem, ki ustreza najmanj emisijskim zahtevam EURO VI, in sicer za investiranje od 1. 1. 2014 dalje.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije obvešča svoje člane, ki menijo, da so zaradi neupravičenih zapor določenih odsekov avtocest za tovorni promet 5. in 6. februarja 2015 imeli gospodarsko škodo, da pošljejo na info@odv-pisarna-cehtl.si svoje podatke, da bodo lahko potem prejeli pravno svetovanje in odvetniško pomoč glede tega vprašanja.
 
Za ogled celotnega članka klikni VEČ.

Podjetje Lesoteka hiše se bomo tudi letos predstavili na sejmu Dom med 10. in 15. marcem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.  Predstavili bomo našo dejavnost, gradnjo lesenih hiš, posebej pa še nove tipske hišice, sliko si oglejte pod VEČ.

05.03.2015

AKCIJA TERME OLIMIE 6.3. - 13.3.2015 SAMO 230,00€

V Termah Olimia imamo prost apartma v času od 6.3. - 13.3.2015. Cena za tedenski najem s tremi kopalnimi kartami je SAMO 230,00€.
 
Za rezevracijo pokličite na tel.št.: 02 88 21 590.
Turistične storitve Mateja Lorbek s.p. 
 
APARTMAJSKO NASELJE " VAS LIPA" 
PONUDBA VELJA DO ZASEDBE PROSTIH MEST IN ZA TERMINE DO 25.4.2015
 
Celotno ponudbo si oglejte pod VEČ.
Obstoječa enota vrtec Šmartno je v zelo slabem stanju. Vrtec je potreben temeljite obnove, tako energetske sanacije celotnega objekta kot adaptacije notranjih prostorov. Investicija se bo izvedla  v skladu z Odlokom o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta Vrtec Šmartno. Izbran konzorcij

GOZDNO GOSPODARSTVO d.d, Štajerles d.o.o., GLI d.o.o. in Lesoteka hiše d.o.o.

Obrtnike in podjetnike obveščamo o možnosti sodelovanja pri izvedbi s svojim delom. Rok za oddajo ponudb je 12.3.2015.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ. 
 
09.03.2015

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA

Obveščamo vas, da bo pisarna danes v ponedeljek 09.03 zaprta. 
11.03.2015

Obvestilo Slovenskega podjetniškega sklada!

Obveščamo vas, da bosta razpisa P2A in P2B, ki sta namenjena zagonu inovativnih podjetij v letu 2015 objavljena v petek 13.3.2015, isti dan pa bo objavljen tudi razpis P2R, ki je namenjen zagonu podjetij v problemskih regijah. 
11.03.2015

Potrdila o rednem usposabljanju voznikov za prevoz blaga - 17.1. in 7.2.2015

Obveščamo vse voznike, ki so se udeležili rednega usposabljanja za prevoz blaga in potnikov (podaljšanje kode EU 95),7.februarja 2015 in 17.januarja 2015, da lahko potrdila prevzamejo na zbornici vsak delovni dan. 
AKCIJA !!! VPIHOVANJE IZOLACIJE DO 20 %, OSTALE NAŠE STORITVE DO 17 % POPUSTA ZA NAROČILA DO 30.4.2015
Smo podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami. Glavna dejavnost nam je vpihovanje kvalitetnih izolacij, suhomontažni sistemi, širše poznano kot”knauf sistemi”, ter fasaderstvo z kvalitetnimi materiali. Ukvarjamo se tudi z drugimi zaključnimi gradbenimi deli. 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
V skladu z Uredbo o odpadkih (Uradni list RS, št. 103/2011) je povzročitelj odpadkov dolžan poročati, če je v preteklem koledarskem letu pri izvajanju njegove dejavnosti nastalo več kot 10 ton vseh odpadkov ali več kot 5 kg nevarnih odpadkov ali je v preteklem koledarskem letu zaposloval 10 ali več oseb, ne glede na vrsto zaposlitve. V primeru odpadnih olj, je dolžnost poročati v vsakem primeru, ne glede na nastale količine. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Slovenski podjetniški sklad je 27.2.2015, v Uradnem listu RS št.12/2015 in na svoji spletni strani objavil dva javna razpisa: Semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila (SK75) in v obliki kapitalskega vložka (SK200).
 
Za več informacij klikni na VEČ.
Regionalna razvojna agencija za Koroško v sodelovanju z občinami Dravograd, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem in Mestno občino Slovenj Gradec, v okviru podpornih aktivnosti Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroška (MPIK), organizira 1. MPIK Natečaj za najboljšo poslovno idejo!

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Za člane sekcije gradbincev OOZ Slovenj Gradec in ostale interesente, v sodelovanju z Gospodarskim interesnim združenjem slovenskih izvajalcev suhe gradnje organiziramo

STROKOVNO PREDAVANJE SUHOMONTAŽNA GRADNJA, ki bo v četrtek, 12. marca 2015 ob 16.00 uri, v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

V lanskem letu je bila sprejeta Uredba  (EU) št. 165/2014 o tahografih v cestnem prometu, ki razveljavlja Uredbo Sveta (EGS) št. 3821 o tahografu (nadzorni napravi v cestnem prometu) in spreminja Uredbo (ES) št. 561/2006 o usklajevanju določene socialne zakonodaje v zvezi s cestnim prometom.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Tako kot je to veljalo že po starem Zakonu o delovnih razmerjih-ZDR od leta 2007 naprej, je tudi po novem Zakonu o delovnih razmerjih ZDR-1, ki velja od 12. aprila 2013, delodajalec skladno z 2. odstavkom 160. člena zakona dolžan delavce najpozneje do 31. marca pisno obvestiti o odmeri letnega dopusta za tekoče koledarsko leto.

 
Za ogled celotnega članka kliki na VEČ.
Prenos skrbi za kakovost zraka, požarno varnost, varstvo okolja in učinkovito rabo energije z države na državljane ne bi bilo odgovorno ravnanje zakonodajalca, so prepričani v sekciji dimnikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS). Ministrstvo za okolje in prostor  pravi, da trenutni sistem predstavlja administrativne ovire za njihovo delovanje, saj naj bi bili postopki podeljevanja 200 koncesij bolj komplicirani kot pa nadzor nad okoli 500.000 napravami v Sloveniji.
 
Za ogled celotnega članka VEČ.
Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) in sekcije za promet pri OZS so se sestali z ministrom za infrastrukturo dr. Petrom Gašperšičem in mu predstavili aktualno  problematiko, ki tare prevoznike,  opozorili pa so tudi na slabo zakonodajo s področja cest, prevozov in vozil.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira sestanek vseh polagalcev talnih oblog. Sestanek bo v sredo 18. marca 2015 ob 16:00 uri v prostorih OOZ Slovenj Gradec, Šolska ulica 6, Slovenj Gradec.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Odbor polagalcev keramičnih oblog pri Sekciji gradbincev pri OZS organizira usposabljanje za polagalce keramičnih oblog, ki bo 24. marca 2015 na OZS v Ljubljani.
 
Kotizacije za člane OZS ni, NUJNA pa je prijava.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Obveščam vas, da je SPIRIT Slovenija, javna agencija objavila seznam skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2015. SPIRIT Slovenija, javna agencija za podjetja v celoti financira najem neopremljenega razstavnega prostora na sejmih, tehnične priključke in vpis razstavljavcev v sejemski katalog.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

sa inovativna mlada podjetja, ki želijo pridobiti finančna sredstva s strani Slovenskega podjetniškega sklada prek produktov P2, SK75 in SK200, morajo svoje vloge v postopke pred-selekcije preko Iniciative start up in sicer enotnega centralnega prijavnega sistema  oddati najpozneje do petka, 20.marca 2015, do 23.59 ure (priporočjivo je, da podjetja oddajo vlogo vsaj en dan pred rokom). 
 
Za ogled ceklotnega članka klikni na VEČ.
Slovenski podjetniški Sklad organizira dogodek "DAN ODPRTIH VRAT SLOVENSKEGA PODJETNIŠKEGA SKLADA", ki se bo odvijal 25.3.2015 od 9:00 - 13:00 ure v Mariboru, v prostorih Poslovno -hotelskega objekta City III.  Dogodek je namenjen podjetnikom. Le-ti bodo najprej na uvodnih predstavitvah pridobili informacije Sklada o financiranju.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Slovenski podjetniški sklad je poleg mikrokreditov (P7) in semenskega kapitala (SK75 in SK200), ki so že bili objavljeni v letu 2015,  dne 13.3.2015,  v uradnem listu RS št. 17/2015 objavil še 5 razpisov in tako malim in srednje velikim podjetjem ponudil še dodatnih cca 88,8 mio EUR ugodnih finančnih spodbud v letu 2015 v obliki.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
17.03.2015

ORFIS d.o.o.

ORFIS d.o.o. je pričel poslovati leta 1990. Izkušnje in znanje  je z leti izvajanja dejavnosti računovodskega servisa doseglo širok spekter znanja in visok nivo kvalitete storitev. Strokovnost in zanesljivost potrjuje skoraj 150 gospodarskih družb, samostojnih podjetnikov, zavodov in društev, ki zaupajo vodenje računovodstva družbi ORFIS d.o.o. Slovenj Gradec.
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
Evropska unija podpira podjetnike in podjetja s široko paleto programov EU, ki zagotavljajo financiranje prek lokalnih finančnih institucij. Finančna sredstva so na voljo za zagonska podjetja, podjetnike in podjetja vseh velikosti in iz vseh sektorjev, na voljo pa je več vrst financiranja, od posojil in jamstev do lastniškega kapitala.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Primerjajte 3 različne operaterje fiksnih in mobilnih storitev in izberite najboljšega za vas.
Ponudbo si oglejte pod VEČ.
Marčevska številka Viharnika v uvodnem članku  predstavlja opremljenost Gozdnega gospodarstva Slovenj Gradec d.d. z moderno strojno opremo. Avtor predstavi tudi del proizvodnje podjetja iz preteklih desetletij in inovativne rešitve na gozdarski mehanizaciji, katere marsikateri stroj uspešno obratuje še danes pri nas in tudi v tujini. 
Celoten članek si preberite pod VEČ.
   

Trajnostna akademija, društvo Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije TRS in poslanci koalicije Združena levica bodo v Slovenj Gradcu organizirali okroglo mizo s temo: » Iz ljudskih ust neposredno v parlament.« 

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec Vas vabi k oddaji ponudbe: »zamenjavo dotrajane električne napeljave v Koroški galeriji likovnih umetnosti«.

Ponudbo (s priloženim popisom del, rekapitulacijo del in parafirano pogodbo), oddajte v zaprti ovojnici, najkasneje do 31. 3. 2015, s pripisom »PONUDBA 430-21/2015, NE ODPIRAJ!«

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Vlada Republike Slovenije prihaja na Koroško. S tem obiskom začnejo turnejo po slovenskih regijah, da v teku naslednjih dveh let sistematično in s poglobljenim pristopom vzpostavijo razvojni dialog in pospešijo razvoj.
 
Vabimo Vas. da se udeležite posveta "Regionalni razvojni dialog za Koroško", ki bo v sredo, 25. marca 2015, ob 17.00 uri v Družbenem domu Prevalje, Trg 2a, Prevalje.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Smo perspektivno gradbeno podjetje, ki deluje na področju gradbeništva že več kot 20 let. Dela izvajamo na zasebnih in javnih objektih. Z znanjem in izkušnjami na področju gradbeništva vam svetujemo in tako olajšamo delo. 
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
26.03.2015

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA!

Obveščamo vas, da bo pisarna v četrtek 26. 3. in v petek 27.3.2015, zaradi bolezni zaprta.
Sejem logistike Munchen 2015 bo potekal od 7.5. do 8.5.2015.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Kamini so zagotovo lahko tudi okras vsakemu stanovanju. Čeprav se njihov izgled skozi zgodovino ni bistveno spremenil, se s sodobnimi barvnimi kombinacijami in dekorativnimi elementi odlično ujemajo tudi z modernim pohištvom.
Celoten članek si preberite pod VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec je objavila povabilo k oddaji ponudbe za na predloženih obrazcih. Rok za oddajo ponudbe je 02.04.2015 do 10. ure. Opomba: na Portalu javnih naročil so dne 30.3.2015 objavili popravek NMV in sicer obrazec F - Reference (reference se morajo nanašati na nizke gradnje in ne na asfalterska dela, kot je bilo prvotno navedeno).

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

31.03.2015

Izvajanje plačilnih storitev na dan 3.4.2015

Obveščamo vas, da v petek, 3. 4. 2015, evropski plačilni sistem TARGET2 ne bo posloval, zato banke in hranilnice v državah Evropske unije ne bodo izvajale medbančnega plačilnega prometa.

Skladno s tem Uprava Republike Slovenije za javna plačila v petek, 3. 4. 2015, ne bo izvajala plačilnih storitev za proračunske uporabnike, bo pa v času uradnih ur sprejemala plačilna navodila z datumom valute od vključno 7. 4. 2015 dalje.

Navedeno enako velja tudi za plačilna navodila SEPA direktne obremenitve.

Rok za izpolnitev obveznosti, ki zapadejo v petek, 3. 4. 2015, se ne prenese na naslednji delovni dan.

Davčne blagajne, ki jih namerava vlada uvesti, niso prava rešitev za zmanjšanje sive ekonomije in dela na črno, menijo obrtniki in mali podjetniki. Prakse tujih države kažejo, da davčne blagajne ne prinesejo pravih učinkov, ampak pomenijo zgolj dodatno obremenitev gospodarstva. Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so zato na novinarski konferenci namesto uvedbe davčnih blagajn predlagali znižanje davčnih stopenj, uvedbo davčnih spodbud v obliki olajšave »vsak račun šteje« in dvig davčne morale.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Občina Mislinja je objavila javne razpise za programe, ki jih bo v letu 2015 sofinancirala.
 
Za ogled vseh razpisov klikni na VEČ.

 
Slovenski regionalni razvojni sklad je objavil v uradnem listu Republike Slovenija, št. 21 z dne 27.3.2015 Javni razpis za ugodna posojila projektom na področju obdelave in predelave lesa. Razpis nudi posojila z ugodnimi posojilnimi pogoji:   Euribor (trimesečni) s pribitkom od 0,80% do 1,20% letno, ročnost vračila do 12 let, možnost koriščenja tri letnega moratorija.   
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Vlada RS je določila besedilo predloga Zakona o spremembi Zakona o gozdovih kjer je bistvena določba, da pri prevozih gozdnih lesnih sortimentov v obdobju od uveljavitve tega zakona do 31. decembra 2016 ne bo treba imeti prevoznic  kot dodatnega instrumenta za zagotavljanje sledljivosti gozdnih lesnih sortimentov.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija za promet pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) je zadovoljna, da je Državni zbor potrdil spremembi zakonov o davku od dohodkov pravnih oseb in o dohodnini, ki avtobusnim prevoznikom priznavata 40-odstotne davčne olajšave pri nakupu novih, okolju prijaznejših avtobusov. Olajšave bodo veljale za nakup avtobusov z motorjem EURO VI, in sicer za nakupe od 1. januarja 2014 dalje.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

APRIL 2015

Ker vas veliko že težko pričakuje letošnji razpis EKO sklada za nepovratna sredstva – po zadnjih informacijah bo razpis objavljen v drugi polovici aprila 2015 – vas v kolikor še niste seznanjeni, obveščam, da je EKO sklad že februarja objavil letošnje Tehnične kriterije, ki jih bodo morale posamezne naložbe za nepovratne finančne spodbude v letu 2015 izpolnjevati glede na posamezni ukrep.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

03.04.2015

NAJAVA JAVNIH NAROČIL V MESECU APRILU 2015 - MESTNE OBČINE SLOVENJ GRADEC oddelek za negospodarstvo

Mestna občina je objavila najavo javnih naročil za oddelek za negospodarstvo:
Javni poziv za dodelitev sredstev podpornim enotam CZ
Prevozi učencev osnovnih šol v Mestni občini Slovenj Gradec za šolsko leto 2015/16
Oprema za Glasbeno šolo Slovenj Gradec

Sekcija vzdrževalcev tekstilij pri OZS v sodelovanju z izobraževalnim centrom čistilnice Labod za svoje člane ter tudi za pralnice bolnišnic in domov za upokojence

v PETEK 10.4. 2015 v M HOTELU v Ljubljani (poleg kina Šiška) pripravlja posvet na temo

Uporaba OZONA pri pranju, možnosti energetske sanacije pralnic, aktualni razpisi EKO SKLADA ter problematika zelenega naročanja.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Vabilo Vas za vpis v platformo EXPO BUSINESS MATCHING, katere cilj je promocija stikov in srečanj med srednjimi in malimi podjetji v času svetovne razstave EXPO Milano 2015. 

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Obveščamo Vas, da smo prejeli obvestilo o delni zapori državne ceste R 2-404, odsek 1379 Podgrad - Ilirska Bistrica od 10.4. do 18.5.2015.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
03.04.2015

Strokovno srečanje članov Sekcije tekstilcev in predelovalcev kož pri OZS v Fiesi, 17. in 18. april 2015

Sekcija tekstilcev in predelovalcev kož pri OZS pripravlja strokovno srečanje, ki bo letos v Fiesi 17. in 18. aprila 2015. 
Letošnji program ponuja kar nekaj zanimivih novosti! Predstavniki iz FURS-a vam bomo predstavili nadzor. K sodelovanju so letos povabili tudi strokovnjake iz OZS. Predstavili vam bodo spremembe v poslovanju, kaj vse mora podjetje zagotoviti potrošniku Sledilo bo predavanje za mikro podjetja zanimive finančne spodbude. 
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
06.04.2015

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA!

Obveščamo Vas, da bo jutri 7.4.2015 pisarna zaprta zaradi službene odsotnosti.
 
V nujnih primerih pokličite na tel. št.: 02 88 21 590.
08.04.2015

Kamini RIKA

Vrhunska kvaliteta kaminov z več kot 60-letno tradicijo prihaja iz Avstrije.
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
CELULOZNA IZOLACIJA je naravna izolacija, s katero lahko stavbo toplotno in tudi zvočno izoliramo. Celulozna vlakna sprejemajo in oddajajo vlago ter tako delno uravnavajo klimo v prostoru. Narejena je iz starega časopisnega papirja in se šteje med reciklirane materiale.
Celoten članek si poglejte pod VEČ.

V Uradnem listu RS, št. 23/2015 (z dne 3. 4. 2015) je objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o motornih vozilih. Spremenjen je bil tudi 26. člen, ki po novem določa:

Za udeležbo v cestnem prometu morajo motorna in priklopna vozila:
1. biti registrirana,
2. imeti veljavno dokazilo o tehnični brezhibnosti vozila, če gre za tovorno vozilo ali priklopno vozilo ali avtobus, s katerim se opravljajo prevozi v skladu s predpisi o prevozih v cestnem prometu,
3. imeti veljavno prometno dovoljenje ali veljavno dovoljenje za preskusno vožnjo, razen vojaških vozil na gosenicah, in
4. biti označena s predpisanimi registrskimi ali preskusnimi tablicami, izdanimi za njihovo označitev.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

 

Dostop do interneta ima velika večina gospodinjstev z otroki.
V prvem četrtletju 2014 je imelo v Sloveniji dostop do interneta 77 % gospodinjstev; med temi so bila skoraj vsa gospodinjstva z otroki (97 %) in 70 % gospodinjstev brez otrok.
 

OOZ Slovenj Gradec ima proste termine za letovanje v apartmajih v Termah Olimia. Vsi, ki si boste termin rezervirali do 30.4.2015, je cena tedenskega najema 230,00€. Akcija traja do 30.4.2015

 
Za ogled terminov klikni na VEČ.

 

Območne obrtno-podjetniške zbornice Koroške regije organiziramo že 4. Koroški obrtno-podjetniški sejem, ki bo potekal od 17. do 18. aprila 2015 v večnamenski dvorani "ŠPIC D" v Dravogradu. V nadaljevanju si poglejte vabilo.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
Glede na vse večje pomanjkanje poklicnih voznikov - predvsem tovornih vozil v mednarodnem prometu ter voznikov avtobusov, bomo v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) po celi Sloveniji izvedli srečanja na temo »promocija poklica voznika«. 
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
V prvem svežnju informativnih izračunov dohodnine (IID) za leto 2014, ki so jih zavezanci za dohodnino prejeli v začetku aprila 2015, je bilo tudi 4.276 tistih uživalcev pokojnin/zavezancev, ki so lani s strani Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije prejeli izplačilo 80 % razlike po ZOPRZUJF-u. Znesek pri teh zavezancih bi se moral v IID upoštevati kot znesek, ki se povpreči, vendar se ni, zaradi pomanjkljivih podatkov, ki smo jih prejeli s strani Zavoda.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 

Portal javnih naročil je spletni informacijski portal Ministrstva za javno upravo, kamor naročniki v skladu z Zakonom o javnem naročanju (Ur. l. RS, št. 12/13 - uradno prečiščeno besedilo, 19/14 in 90/14 – ZDU-1I; v nadaljnjem besedilu: ZJN-2), Zakonom o javnem naročanju na vodnem, energetskem, transportnem področju in področju poštnih storitev (Ur. l. RS, št. 72/11 – uradno prečiščeno besedilo, 43/12 - odl. US, 90/12, 19/14 in 90/14 – ZDU-1I; v nadaljnjem besedilu: ZJNVETPS) in Zakonom o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti (Ur. l. RS, št. 90/12 in 90/14 - ZDU-1I; v nadaljnjem besedilu: ZJNPOV) neposredno pošiljajo v objavo obvestila o javnih naročilih in razpisne dokumentacije.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Ob podrobnem spremljanju uporabe vezanih knjig računov pri zavezancih, ki poslujejo z gotovino, Finančna uprava RS ugotavlja nepravilnosti, kot so izdaja računov iz nepotrjenih vezanih knjig računov, izdaja računov iz neveljavnih paragonskih blokov in neizdajanje računov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Na podlagi razpisa Občinske volilne komisije je kot dan glasovanja za nadomestne volitve določen dan 10. maj 2015. Tega dne bo potekalo splošno glasovanje od 7.00 do 19.00 ure, in sicer za volitve župana v Občini Mislinja. Vsak volivec bo prejel posebno obvestilo o dnevu glasovanja in o volišču, kjer je vpisan v volilni imenik. Za izvedbo nadomestnih volitev skrbi Občinska volilna komisija.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Ob dnevu Zemlje, 22. aprila 2015 od 9.00 do 18.00 ure organizirajo dan odprtih vrat. Osrednja tema bo predstavitev in ogled treh tipov malih komunalnih čistilnih naprav, za katere bodo izvajali vgradnjo, servis in vzdrževanje. Uporabnike bodo seznanili tudi z drugimi koristnimi informacijami glede malih komunalnih čistilnih naprav: možnost pridobitve subvencije s strani občine, cena naprave, znižanje stroška okoljske dajatve za odpadno vodo, predvidene lokacije malih komunalnih čistilnih naprav in podobno.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Ob podrobnem spremljanju uporabe vezanih knjig računov pri zavezancih, ki poslujejo z gotovino, Finančna uprava RS ugotavlja nepravilnosti, kot so izdaja računov iz nepotrjenih vezanih knjig računov, izdaja računov iz neveljavnih paragonskih blokov in neizdajanje računov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec skupaj s skupino mladih arhitektov Arhitekturni nasvet, nadaljuje z brezplačnimi arhitekturnim svetovanjem pri gradnji, obnovi, prenovi, preurejanju vaših domov. Nanje se lahko tudi tokrat obrnete glede zakonodaje, energetske sanacije, materialov ter opreme.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Normativi za elektro inštalacije, ki jih je Sekcija elektro dejavnosti pri OZS doslej priporočala članom, so postali po strokovni plati neaktualni in kot takšni neprimerni za nadgradnjo. Ker trenutne tržne razmere zahtevajo tako dopolnjevanje in ažuriranje podatkov kot tudi računalniško podporo, se je Sekcije elektro dejavnosti pri OZS odločila, da članom priporoči in omogoči ugodnosti pri nakupu najprimernejšega ponudnika strokovno aktualnih in sodobnih normativov, ki poleg knjižne verzije zagotavlja tudi računalniški paket.
Po tehtni presoji so izbrali podjetje Inženiring biro Marinko, ki bočlanom OZS preko Mozaika podjetnih omogočil ugodnosti pri nakupu izdelkov CENING.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira posvetovanje o laserski tehnologiji. Posvet bo v torek, 12. maja 2015 ob 16:00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov - Mpik, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Dohodnina je davek od dohodkov fizičnih oseb. Obdavčeni so vsi dohodki, razen tisti, ki se ne štejejo za dohodke po Zakonu o dohodnini (dediščine, dobitki od iger na srečo, …) in tisti, ki so po navedem zakonu oproščeni plačila dohodnine (otroški dodatek, dodatek za veliko družino, določene pomoči in subvencije, …).

Rok za ugovor se izteče 30.4.2015.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec pripravlja DRUGI POSLOVNI ZAJTRK, ki bo v ponedeljek 11.5.2015 od 8:00 do 10:00 ure zjutraj na zbornici Slovenj Gradec.
 
Gosti poslovnega zajtrka bodo poslanci: Ivan Škodnik - SMC, Danilo Anton Ranc - SMC in Benedikt Kopmajer - DeSUS.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Na portalu javnih naročil je bilo objavljeno naročilo za izvedbo "PRENOVA AVLE V TRAKTU A, PRI KATEREM SE UPOŠTEVAJO OKOLJSKI VIDIKI V KOROŠKEM DOMU STAROSTNIKOV ČRNEČE - DRAVOGRAD.
 
Naročnik je KOROŠKI DOM STAROSTNIKOV, ČRNEČE - DRAVOGRAD.
 
Rok za prijavo je 22.5.2015.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
 
22.04.2015

Vljudno vabljeni

V času svetih birm, obhajil in krstov vas vabimo, da nas obiščete, pomagali vam bomo poiskati darilce, ki ohranja svoj namen kot tudi vrednost skozi čas in bo 
lep spomin na sveti krst, obhajilo ali birmo.
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
Vsi, ki se boste v letošnjem letu v kakršni koli vlogi znašli na poroki, vas vabimo, da si ogledate kolekcijo poročnih prstanov ali zgolj katerikoli drug kos nakita s katerim boste zablesteli na poroki. Vabljeni!
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.

MAJ 2015

Mestna občina Slovenj Gradec vabi vse zainteresirane in usposobljene ponudnike, da skladno z razpisnimi pogoji oddajo svojo ponudbo za izvajanje razpisanih del.

Predmet javnega naročila so prevozi učencev od postajališč do šol na območju Mestne občine Slovenj Gradec.  Naročnik oddaja javno naročilo za šolsko leto 2015/2016.

ROK ZA ODDAJO PONUDBE JE 16.6.2015.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Na portalu javnih naročil je občina Črna na Koroškem objavila naročilo za gradbeni opremo - PREPLASTITEV CEST V OBČINI ČRNA NA KOROŠKEM.
 
Rok za oddajo naročila je 20.5.2015.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Sekcija frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenje vas vabi na STROKOVNI POSVET FRIZERJEV, ki bo potekal v PONEDELJEK, 18. maja 2015, s pričetkom ob 8.30 uri v dvorani Plečnik 2, MONS Hoteluoziroma FOUR POINTS by SHERATON, Pot za Brdom 4 v Ljubljani.

Članom Sekcije frizerjev pri OOZ Slovenj Gradec kotizacijo krije zbornica, tako da svojo prisotnost na povetu sporočite v pisarno zbornice ali na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si

 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Sekcija vzdrževalcev tekstilij pri Obrtno podjetniški zbornici organizira v soboto, 16. maja 2015, v Hotelu Marina v Izoli za svoje člane strokovno - družabno srečanje. Dopoldanski del srečanja bo namenjen strokovnim temam, popoldanski del pa družabnemu srečanju. Posvet je za člane sekcije vzdrževalcev tekstilij brezplačen.

Rok za prijavo je 8.5.2015.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje (Zavod) organizirala 12 motivacijskih dogodkov po vsej Sloveniji, na katerih so predstavniki OZS, Zavoda in poklicni vozniki predstavili poklic voznika ter možnosti in potrebe glede zaposlitve tega poklica tako doma kot v tujini. OZS in Zavod želita tako doseči  učinkovitejše kritje potreb v dejavnosti transporta  ter  v čim večji meri seznaniti delodajalce in brezposelne osebe s storitvami, ki jih Zavod nudi, ter po drugi strani motivirati brezposelne osebe k bolj aktivnemu iskanju zaposlitve na tem področju. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
OOZ Slovenj Gradec organizira seminar z naslovom - ČEZMEJNO OPRAVLJANJE STORITEV V AVSTRIJI IN NOVOSTI PO 1.1.2015.
 
Seminar bo v torek, 26.5.2015 ob 11:00 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov - Mpik, Ozare 19, Slovenj Gradec - I nadstropje.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Avstrijska gospodarska zbornica, v sodelovanju z Evropsko podjetniško mrežo EEN, katere članica je tudi OZS, organizira mednarodno poslovno srečanje podjetij, ki delujejo na področju:  

-Gradbeništva

-Gradbenih materialov

-Obnovljivih virov energije

-KlimatizacijeInženiringa in načrtovanja

-Poslovnih agencij  

Poseben poudarek srečanja bo tudi v navezovanju stikov za pod-izvajalska dela v gradbeništvu.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V čudovitem ambientu Vile Bled in izjemnega parka s pogledom na Blejsko jezero in Blejski otok bo 4. in 5. junijapotekala že 13. izvedba državnega cvetličarskega prvenstva v samostojni državi. Vabljeni k sodelovanju, vabljeni k ogledu razstave.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Mariborska razvojna agencija p.o. in Regionalna razvojna agencija Koroška d.o.o. obveščata, da bosta predvidoma do konca meseca majav sodelovanju s Slovenskim regionalno razvojnim skladom, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in sodelujočimi bankami,  objavili razpis ugodnih dolgoročnih bančnih kreditov z garancijo regijskih garancijskih shem (RGS) za Podravje in Koroško. Razpisa bosta objavljena ločeno za vsako regijo. Prav tako bosta objavili razpis nepovratnih sredstev za MSP podjetja problemskega območja Maribora s širšo okolico.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ. 

Ob mednarodnem letu svetlobe in svetlobnih tehnologij bo v času med 15. oktobrom in 15. novembrom v atriju muzejske zgradbe Prirodoslovnega muzeja v Ljubljani prireditev Svetloba, ujeta v kamne. Obiskovalcem bo predstavila skrivnostni svet svetlobe, njeno potovanje skozi svet kamna in kristalov v podobe draguljev in nakita.

 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila naročilo male vrednosti - OBNOVA CESTE LEPA POT - FAZA I.
 
Rok za oddajo ponudbe je 13.5.2015 do 10:00 ure.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila naročila male vrednosti za - GRADBENA DELA NA LC UMEK - SV. DUH.
 
Rok za oddajo ponudbe je 13.5.2015 do 10:00 ure.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj Gradec je objavila naročilo male vrednosti - OBNOVA CESTE TURIŠKA VAS.
 
Rok za oddajo ponudbe je 13.5.2015 do 10:00 ure.
 
Za ogled celotnega povaila klikni na VEČ.
pečarstvo Kumer
Naš prodajni program zajema celotno ponudbo pečarskih izdelkov. Peč vgradimo po vašem okusu in prostorskih zmožnostih.
 
Celotno predstavitev si oglejte pod VEČ.
12.05.2015

Malo gospodarstvo pričakuje realizacijo Zahtev slovenske obrti in podjetništva 2015

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) je pripravila Zahteve slovenske obrti in podjetništva 2015, ki jih bo Vladi in zainteresirani javnosti predstavila na Forumu obrti in podjetništva v petek, 5. junija, ob 11. uri, v Grand Hotelu Toplice na Bledu. OZS kot največja reprezentativna zbornica malega gospodarstva v Sloveniji pričakuje, da bo Vlada realizirala letošnje zahteve, saj te pomenijo konkretne predloge za izboljšanje poslovnega okolja v Sloveniji. Zahteve so danes že objavljene tudi na spletni strani OZS.

 

Zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1)določa, kdaj se opravljanje dejavnosti ali dela šteje za delo na črno, kdaj gre za zaposlovanje na črno, kaj se šteje za omogočanje dela na črno in kaj je nedovoljeno oglaševanje. Zakon določa tudi dejavnosti in dela, ki ne štejejo za delo ali zaposlovanje na črno, in organe, ki nadzorujejo izvajanje določb tega zakona.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
S 1.julijem 2015 se bo cestninsko omrežje razširilo na dodatnih 1.100 km štiripasovnih državnih cestah.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Izteka se dvoletno prehodno obdobje glede kabotažnih prevozov za podjetja s sedežem na Hrvaškem. Države članice na podlagi pristopne pogodbe Republike Hrvaške k Evropski uniji lahko obvestijo Komisijo o tem, ali nameravajo prehodno obdobje podaljšati še za največ 2 leti.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Vabljeni na Koroški forum, ki bo potekal v sredo, 20. maja 2015, med 17.00 in 19.30 v Kulturnem domu Slovenj Gradec. Na forumu boste lahko z lokalnimi podjetniki, predstavniki vlade in drugo zainteresirano javnostjo razpravljali o razvojnih priložnostih regije.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
Ena poglavitnejših zahtev Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je ukinitev regrersnih zahtevkov zavoda za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje in drugih zdravstvenih zavarovalnic proti delodajalcev.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Predmet razpisa je dodeljevanje ugodnih posojil Sklada vlagateljem na področju primarne pridelave kmetijskih proizvodov na območju Republike Slovenije.

Namen razpisa je spodbujanje začetnih projektov na področju primarne kmetijske pridelave.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Prejeli smo informacijo, da je za dne 5. 6. 2015 sklicana Madžarsko - Slovenska mešana komsija za mednarodni cestni prevoz. S strani prevoznikov smo prejeli že kar nekaj aktualne problematike, ki jo bomo na srečanju izpostavili (maksimalno dovoljene mere tovornih vozil pri prevozu vozil).
 

Sekciji kovinarjev in plastičarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije bosta letos, prvikrat s skupnimi močmi, 12. in 13. (14.) junija 2015, organizirali sicer že tradicionalno, dvo-in-pol dnevno strokovno srečanje.

Dnevi kovinarjev bodo letos še posebno ,,posrebreni˝, saj bodo jubilejni, že 25. po vrsti, da pa bo srečanje dobilo še večje razsežnosti in možnosti mreženja, sta sekciji kovinarjev in plastičarjev, katerih dejavnosti se v večih segmentih prekrivata, skupaj sooblikovali tudi program predavanj.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

 
V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) so na seji Ekonomsko-socialnega sveta ponovno opozorili, da bo uvedba davčnih blagajn pomenila velik strošek za gospodarstvo, pravih učinkov na zmanjšanje obsega sive ekonomije in dela na črno pa ne bo. Vlado opozarjajo, da s tem krši Socialni sporazum 2015-2016, v katerem se je zavezala,  da novih obremenitev za gospodarstva ne bo.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V nadaljevanju vam pošiljamo odprte razpise EKO SKLADA - GLEDE FINANČNIH VZPODBUD V VEČJO ENERGETSKO UČINKOVITOST STANOVANJSKIH STAVB.
 
Za ogled razpisov klikni na VEČ.
AKCIJA!! Brezplačno testirajte  mobilni internet pri Telekomu Slovenije kar 14 dni!!
 
Več informacij: Prodajno mesto Ratel d.o.o. – pooblaščeni posrednik Telekoma Slovenije
 
Glavni trg 49, Slovenj Gradec, kontakt: 041 321 221, 026207808
Sekcija avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ponovno opozarja, da se lahko popravilo vozila v garancijski dobi opravi tudi pri nepooblaščenem serviserju, česar potrošniki pogosto ne vedo. Da je pogojevanje ohranitve avtomobilske garancije s servisiranjem zgolj pri pooblaščenih serviserjih in z uporabo le originalnih nadomestnih delov lahko v nasprotju s pravili konkurence, pa je sedaj opozorila tudi Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence.  
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Mestna občina Velenje vabi vse zainteresirane ponudnike da oddajo svojo ponudbo za 

Rekonstrukcija priključka lokalne ceste LC 450151 »Zg. Kavče – Sp. Kavče« na regionalno cesto R3-694/1268 »Velenje – Dobrteša vas« v Kavčah pri Velenju.

Rok za oddajo ponudbe je 8.6.2015.
 
Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.
Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ostalimi partnerji organizira mednarodno konferenco z naslovom: »Znamčenje v pohištveni industriji«, ki bo potekala v četrtek, 21. maja 2015, od 10. ure daljev Mestu oblikovanja (nekdanja tiskarna Mladinska knjiga) na Dunajski cesti 123 v Ljubljani.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
 
Zaradi vse večje krize tako v Evropi kot tudi drugod po svetu je na cestnih relacijah,  pristaniščih, železniških povezavah in ob večjih mestih vse več ljudi,  migrantov,  ki  iščejo  boljše  življenje.  Le  ti  pa so za boljše življenje pripravljeni storiti marsikaj.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Javno povabilo Iz faksa takoj praksa je odprto do porabe sredstev, najkasneje do 30. junija letos. Omogoča vam spodbudo 6.000 EUR za zaposlitev mladih brezposelnih diplomantov, ki doslej še niso bili zaposleni. Delodajalci, pohitite s prijavo.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Vlada je sprejela predlog Zakona o podaljšanju prehodnega obdobja za hrvaške državljane po 1.7.2015 za nadaljnja 3 leta, so sporočili iz MDDSZ . Predlog zakona regulira samo nove zaposlitve državljanov Republike Hrvaške, ki na slovenski trg dela vstopajo prvič oziroma v času začetka uporabe predloga zakona ne živijo v RS.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija cementninarjev, kamnosekov in teracerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) vabi mlade med 18. in 25. letom starosti, da se pomerijo v oblikovanju kamna in se prijavijo na predizbor za evropsko tekmovanje EuroSkills, ki bo potekalo od 19. do 21. junija 2015 v Pliskovici na Krasu v okviru prireditve FESTIVAL KAMNA.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Kljub napovedim Evropske komisije o gospodarski rasti je slovensko gospodarstvo še vedno v krizi. Ključnega pomena za trajno okrevanje slovenskega gospodarstva so strukturne reforme, predvsem reforma trga dela, zdravstvena reforma, spodbudnejše davčno in poslovno okolje, z večjim dostopom do financiranja, odprava administrativnih ovir.

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Dne 12 5. 2015 je imela Sekcija za promet sestanek z DARS na katerem so se obravnalvale različne teme.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Finančna uprava RS bo do konca leta izvedla nadzor nad zavezanci, ki se ukvarjajo z neposrednim trženjem izdelkov in storitev, torej s področjem mrežnega marketinga.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
Turistična agencija Kopmas je za vse člane kartice Mozaik podjetnih, pripravila zanimiv program in sicer Oslo, Kopenhagen in čudoviti Severni Sealand
 
Za ogled celotnega programa klikni na VEČ.
Zaradi številnih prijav voznikov na redna usposabljanja voznikov na programe, katerih praktično ne bodo mogli uveljavljati v postopku podaljšanja veljavnosti kode, vam posredujemo kratko razlago:
- voznik naj izhaja iz datuma veljavnosti kode oz. koledarskega leta, v katerem bo zaključil redno usposabljanje
- obveznost usposabljanj: po programih, ki so predpisani za zadnjih 5 let.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Moje ime je Tatjana.
Po več kot 13-ih letih delovnih izkušenj iz proizvodnje, marketinga in upravljanja družinskega podjetja sem leta 2008 krenila na samostojno pot, ki me iz Ljutomera končno pripeljala v Slovenj Gradec.
 
Celoten članek si oglejte pod VEČ.
  Komisija EU je 19. maja 2015 odločila, da bo proti Nemčiji, v zvezi s sprejetim zakonom o minimalni plači, sprožila postopek zaradi kršitve pravnih norm EU. tako morajo pristojni nemški organi v roku dveh mesecev podati dodatna pojasnila in argumente v povezavi s spornim predpisom.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
 
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec za svoje člane in njihove družinske člane organizira nedeljski družinski izlet na Dunaj in obisk najstarejšega živalskega vrta.
 
Izlet se bo izvedel v ČETRTEK 25.6.2015 IN NE V SOBOTO, 31. maja 2015.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Davčne zavezance, ki so prejeli informativne izračune dohodnine z datumom odpreme 31. 3. 2015 in imajo doplačilo dohodnine, želimo obvestiti, da se rok za plačilo izteče 1. 6. 2015. Sicer pa je omenjeni datum natisnjen na plačilnem nalogu, ki je sestavni del informativnega izračuna dohodnine.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Finančna uprava RS ima od 18. avgusta 2014, ko se je začel uporabljati zakon o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), izključno pristojnost pri nadzoru dela in dejavnosti na črno posameznikov, nove so pristojnosti nadzora omogočanja dela in dejavnosti na črno s strani posameznikov, nedovoljenega oglaševanja dela in dejavnosti na črno s strani posameznikov, pristojnost nadzora zaposlovanja na črno pa je v celoti prenesena z Inšpektorata RS za delo na Finančno upravo RS.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ. 
Sekcija trgovcev pri Obrtno-podjetniški zbornice Slovenije (OZS) ostro nasprotuje deregulaciji poklicev prodajalca in poslovodje v trgovinski dejavnosti, saj bi to prineslo številne negativne učinke tako za potrošnike kot za mala in srednja podjetja. Deregulacija poklica je ena izmed predvidenih sprememb novega predloga zakona o trgovini, ki ga bo danes obravnaval Odbor za gospodarstvo.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
28.05.2015

Obvestilo za javnost - popolna zapora Sejmiške ceste

Mestna občina Slovenj Gradec obvešča občane, da bo zaradi rekonstrukcije ceste izvedena popolna zapora Sejmiške ceste od križišča s Šolsko ulico do križišča s severno obvoznico v času od 1.6.2015 do 1.7.2015.

Obvozi za osebna vozila bodo urejeni. Za nevšečnosti se uporabnikom ceste že vnaprej opravičujejo.

28.05.2015

Vabilo na okroglo mizo - davčne blagajne

Šolski center Slovenj Gradec ter Višja strokovna šola Slovenj Gradec vas vabi na okroglo mizo z naslovom DAVČNE BLAGAJNE.
 
Okrogla miza bo v petek, 29.5.2015 ob 11:00 na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec. Izkušnje z davčnimi blagajnami na Hrvaškem bodo predstavili študenti

 

SVEUČILIŠNOG ODJELA ZA STRUČNE STUDIJE SVEUČILIŠTA U SPLITU.

 

Prosimo, da prisotnost potrdite na mail: sonja.smolar@sc-sg.si

Na seji Upravnega odbora Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (UO OZS) so obrtniki in mali podjetniki razpravljali o predlogu zakona o javnem naročanju, ki je škodljiv za podizvajalce, saj dopušča, da se bodo še naprej dogajale zgodbe Vegrada in SCT-ja o nepoplačanih podizvajalcih. Predlog zakona dovoljuje tudi oddajo ponudb po dampinških cenah.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Slovenski regionalno razvojni sklad ima še odprta razpisa in sicer:

- JAVNI RAZPIS ZA DODELJEVANJE POSOJIL ZA PRIMARNO KMETIJSKO PRIDELAVO
 
- JAVNI RAZPIS ZA UGODNA POSOJILA PROJEKTOM NA PODROČJU OBDELAVE IN PREDELAVE LESA
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
V okviru prireditve »Transport  show 2015« sta Sekcija za promet (OZS) in Združenje za promet (GZS) dne 23. 5. 2015, predstavnikom prevoznikov predstavile predlog Uredbe o izvajanju Uredbe (ES) št. 1071/2009 ter predlog sprememb in dopolnitev Zakona o prevozih v cestnem prometu (ZPCP).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Na portalu javnih naročil je občina Mozirje objavila obvestilo o naročilu "Dela na inženirskih in visokih gradnjah".
 
Rok za oddajo naročila je 8.6.2015 do 11:00 ure.
 
Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.

JUNIJ 2015

Univerza na Primorskem je objavila javno naročilo za izdeloavno pisarniškega pohištva. Rok za oddajo ponudbe je 2.7.2015 do 10:00 ure.
 
Za ogled celotnega javnega naročila klikni na VEČ.
Občina Ravne na Koroškem je objavila javno dražbo za prodajo 9 gradbenih parcel v naselju Kotlje III.  Javna dražba bo potekala na Občini Ravne na Koroškem, Gačnikova pot 5, Ravne na Koroškem, dne 17.06.2015, s pričetkom ob 11.00 uri.
 
Za vse dodatne informacije klikni na VEČ.
Občina Šoštanj je objavila javno naročilo za gradbena dela. Rok za sprejem ponudb je 9.6.2015 do 10:00 ure.
 
Za ogled celotne razpisne dokumentacije kliknite pod VEČ.
04.06.2015

V petek 5.6.2015 bo pisarna

V petek, 5.6.2015 bo pisarna zaprta, zaradi službene odsotnosti. V primeru nujnih zadev pokličite na tel. št.: 02 88 21 590.
 
Ponudba podjetja OBD Global, ki prodaja opremo LAUNCH, vsebuje več tipov diagnostičnih naprav za osebna in en tip za tovorna vozila, ki pokrivajo različne sklope funkcionalnosti ter s tem možnosti uporabe – od najenostavnejše do napredne oziroma visoko profesionalne.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
OOZ Slovenj Gradec v sodelovanju s podjetjem HIŠA 42 d.o.o., organizira posvet o pridobivanju virov financiranja za naložbe v podjetjih.

Posvet bo v petek, 12.6.2015 ob 9:00 uri v prostorih OOZ Slovenj Gradec.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju z OZS in Sekcijo za gostinstvo in turizem ter sekcijo frizerjev organizira BREZPLAČEN INFORMATIVNI POSVETˇUVEDBA DAVČNIH BLAGAJN IN PREDSTAVITEV PRIPOMB ZBORNICE NA OSNUTEK ZAKONA« trenutna ena najbolj aktualnih tem.
 
Posvet bo v sredo, 10.6.2015 ob 10:30 uri v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov - Mpik, Ozare 19, Slovenj Gradec.
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Posestvo Vile Bled bo prvi vikend v juniju najlepša cvetličarna v Sloveniji. Deset vrhunskih cvetličark in cvetličarjev bo na 13. državnem cvetličarskem prvenstvu ustvarilo skupaj 50 kreacij v petih različnih tekovalnih temah. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Organizatorji prireditev ne pozabite tujim izvajalcem (gledališki, filmski, radijski, televizijski in drugi nastopajoči izvajalci, glasbeniki, komiki, ...) ob izplačilu dohodka obračunati davčne obveznosti in oddati obračun obračuna davka.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Pametni telefon se za davčne namene obravnava kot računalniška oprema, zato lahko zavezanec uveljavlja davčno olajšavo za investiranje (40 % nabavne vrednosti) in amortizacijsko stopnjo 50 %. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Nov humanitarni projekt Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Slovenskega podjetniškega sklada in Zveze prijateljev Mladine Ljubljana Moste - Polje, namenjen mladim, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V okviru programov spodbujanja zaposlovanja vam Zavod RS za zapsoslovanje omogoča subvencije oziroma delno povračilo stroškov za zaposlitev novih sodelavcev.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija elektronikov in mehatronikov pri OZS vas v  torek, 30. junija 2015, vabi na strokovni semiar, kjer  bodo udeleženci spoznali z več vrstami prikaza podatkov: na klasičnem 2x16 LCD zaslonu bo prikazano, kako v praktičnih projektih uporabiti utripanje kurzorja tako, da lahko služi kot izbor menijev in kako se na njih izpisujejo številke preko celega zaslona na način, da se številka izpiše preko dveh vrstic. 
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Smo podjetje z več kot 20 letnimi izkušnjami na področju izdelave in sanacije dimnikov iz nerjaveče pločevine. 
Celotno predstavitev podjetja si oglejte pod VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec, Urad za pripravo projektov želi izdelati analizo glede proizvodnih prostorov v Mestni občini Slovenj Gradec in širše, s katero bi želeli ugotoviti morebitno povpraševanje po dolgoročnem najemu, odkupu ter morebitnem sofinanciranju oz. znižani ceni najema proizvodnih prostorov. Podatki se bodo uporabili pri izdelavi dolgoročne strategije občine na področju spodbujanja podjetništva ter drugih projektih s tega področja.

Za ogled anketa klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec je pričela s pripravo dokumenta Trajnostna urbana strategija. Želijo, da je priprava strategije naš skupen projekt, zato vse prebivalce vabijo, da aktivno sodelujejo pri pripravi dokumenta. Ena od možnosti bo sodelovanje v anketi o prostorskih in prometnih izzivih mesta, ki bo izvedena med 19. 6. 2015 in 5. 7. 2015. Vsi anketiranci bodo lahko sodelovali v nagradnem žrebanju za kolo Woodster.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

17.06.2015

ZAPRTA PISARNA 19.6. - 26.6.2015

Obveščamo Vas, da bo pisarna OOZ Slovenj Gradec v času od 19.6. do 26.6.2015 zaprta. V nujnih primerih prosim pišite na mail: maja.savc@ozs.si.
Predmet razpisa so garancije Regijske garancijske sheme v Koroški regiji za bančne kredite, ki jih izvajalec razpisuje v sodelovanju z bankami.
Razpis je namenjen gospodarskim subjektom, ki delujejo in vlagajo na območju občin statistične regije Koroška. 
Rok za prijavo je odprt od 19.06.2015 od 8. ure dalje do porabe sredstev oz. najpozneje do 22.04.2018 do 14. ure.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Predmet javnega razpisa je sofinanciranje manjših začetnih naložb v mikro, malih in srednje velikih podjetjih iz upravičenega območja, ki bodo pridobila garancije za bančne kredite, ki jih bosta podelili Mariborska razvojna agencija p.o. in RRA Koroška d.o.o. v sodelovanju z izbranimi bankami na podlagi ločenih javnih razpisov v okviru regijskih garancijskih shem.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
SPIRIT Slovenija,

javna agencija v sodelovanju z lokalnimi partnerji po celi Sloveniji vabi podjetja k sodelovanju v programu »Izzivi mladim«. S programom želijo spodbuditi sodelovanje mladih pri iskanju in kreiranju rešitev konkretnih, ambicioznih izzivov podjetij.   
Za podjetja bodo organizirali uvodno srečanje, na katerem bodo predstavili način dela z mladimi, v nadaljevanju pa bodo predstavniki podjetij pod strokovnim vodstvom definirali svoje razlikovalne kompetence in iz njih konkretne izzive.

Z ogled celotnega članka klikni an VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec objavlja namero o sklenitvi najemne pogodbe za nepremičnino: pisarne in pripadajoči skupni prostori v poslovnem objektu Pohorska c. 2 v Slovenj Gradcu, pritličje, identifikacijska številka stavbe 850 647.

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Ministrstvo, pristojno za promet, je pripravilo dodatno pojasnilo glede dokazil o tehnični brezhibnosti vozil in sicer:
"V zvezi s spremembo 26. člena Zakona o motornih vozilih (Uradni list RS, št.  106/10 in 23/15) vam v zvezi z dokazili o tehnični brezhibnosti vozil pošiljamo naše dopolnjeno pojasnilo, ki si ga lahko pogledate pod VEČ.
17.06.2015

Poslovni zajtrk - 18.6.2015

OOZ Slovenj Gradec vas vabi v četrtek, 18.6.2015 na poslovni zajtrk, od 8. do 10. ure v prostore zbornice, kjer bomo gostili predstavnike Zavoda za zaposlovanje. Predstavljeno bo delovanje zavoda, pisarne za delodajalce ter ostale storitve, ki jih zavod nudi delodajalcem.
 
Lepo vabljeni!
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec je podprla HUMANITARNO AKCIJO "ZA JAKOBA", ki jo pelje primestna vaška skupnost Pameče Troblje in krajevna organizacija Rdečega križa Pameče.
 
Ker želimo pomagati triletnemu Jakobu iz Pameč smo se odločili, da mu skupaj z vami pomagamo in omogočimo tako njemu kot njegovi družini kvalitetnejše življenje.
 
Več o humanitarni akciji si preberite pod VEČ.
18.06.2015

PROST TERMIN 19.6. - 26.6.2015

Obveščamo vas, da imamo prost termin v Termah Olimia od 19.6. - 26.6.2015. Prosim, da za rezervacijo pokličete 02 88 21 590.
 
Predstavniki Sekcije za promet pri OZS so 11. 5. 2015 organizirali sestanek na temo "Uporaba ostanka ABC tablic za cestninjenje gospodarskih vozil". Skupaj z DARS-om in podjetjem Kapsch d.o.o. so iskali možne rešitve za izhod iz nastale situacije, saj so pošle vse zaloge ABC tablic za cestninjenje v tekočem prometu. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
"Obveščamo Vas, da smo s strani CLECATa bili obveščeni o uvedbi minimalne plače za tuje voznike na Norveškem. Uredba v zvezi z minimalno plačo bo stopila v veljavo s 1.julijem 2015.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Zaradi premalega števila prijavljenih.
DUNAJ, OGLED NAJSTAREJŠEGA ŽIVALSKEGA VRTA IN HIŠA METULJEV
 
Termin: 25.6.2015
 
Odhod avtobusa ob 4.20 uri izpred AP Velenje in ob 05:00 uri izpred dogovorjenih vstopnih postaj po Koroškem (glede na prijave bo poslano točno obvestilo, pred odhodom na pot). 
Celoten program si oglejte pod VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec Vas vabi k oddaji ponudbe za najem »Partizanskega doma pod Malo Kopo«.

Ponudbe je potrebno predložiti v zaprti ovojnici na naslov Mestna občina Slovenj Gradec, Šolska ulica 5, 2380 Slovenj Gradec, z oznako »Ponudba za najem Partizanskega doma pod Malo Kopo - Ne odpiraj!«. Na hrbtni strani ovojnice mora biti označen polni naslov ponudnika. Rok za oddajo ponudb je petek, 31.7.2015, do 9.00 ure

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

RRA Koroška d.o.o. objavlja spremembe Prvega javnega razpisa kreditov in garancij za mikro, mala in srednja podjetja v okviru regijske garancijske sheme v Koroški regiji, objavljenega v Uradnem listu RS, št. 41/15 dne 12. 6. 2015, v katerega se vključijo naslednje spremembe.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec organizira izlet v BEOGRAD. Datum odhoda je 16.10. - 18.10.2015.
 
Rok prijave je 15.7.2015.
 
Za ogled celotnega vabila in programa klikni na VEČ.

JULIJ 2015

Mestna občina Velenje je objavila naročilo za "

Rekonstrukcija priključka lokalne ceste LC 450151 »Zg. Kavče – Sp. Kavče« na regionalno cesto R3-694/1268 »Velenje – Dobrteša vas« v Kavčah pri Velenju.

Rok za oddajo ponudbe je 9.7.2015.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
09.07.2015

OBVESTILO - ZAPRTA PISARNA!

Obveščamo vas, da bo pisarna v času od petka 10.7. do petka 17.7.2015 zaprta zaradi letnega dopusta.
 
V nujnih primerih pišite na mail: maja.savc@ozs.si
 
Kopalne karte za letno kopališče Slovenj Gradec kot tudi za letni bazen na Ravnah na Koroškem lahko dobite v pisarni računovodskega servisa EKATRA, ki se nahaja v Domu obrtnikov I. nadstropje. 
 
 

Letošnji 5. Obrtno-podjetniški sejem EOS 2015 bo potekal na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 3. in 6. decembrom 2015. V tem času bo na Gospodarskem razstavišču potekal tudi sejem zabavne elektronike COMPTECH, kar bo zagotovo prispevalo tudi k večjemu obisku sejma EOS.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
V Slovenj Gradcu bo, od 17. septembra do 11. oktobra 2015, potekala že dvajseta zaporedna razstava domače in umetnostne obrti, ki se je »rodila« 1977 v Slovenj Gradcu in je neposredni odraz ocenjevanja izdelkov DUO, ki ga razvija in ohranja Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (v nadaljevanju: OZS), s tem pa tudi odraz dejanskega stanja na tem področju rokodelstva. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Za izboljšanje in olajšanje dostopa podjetij - tako v Sloveniji kot tudi drugih državah Evroposke unije - do finančnih virov je Evropska komisija objavila spletno stran, kjer ta pomaga podjetjem najti več kot 100 milijard evrov finančnih virov za obdobje 2014-2020.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Z 2. januarjem 2016 bo potrebno v skladu z  Zakonom o davčnem potrjevanju računov vse račune za dobave blaga in storitev, ki so plačani z gotovino, potrditi pri Finančni upravi RS po predpisanem postopku. Zakon predvideva prehodno obdobje dveh let, do 31. decembra 2017, v katerem se lahko zavezanec prosto odloči o tem, ali bo za izdajo računov uporabljal elektronsko napravo za izdajo računov z vzpostavljeno elektronsko povezavo s Finančno upravo RS ali vezano knjigo računov (VKR). 
 
Celoten članek si poglejte pod VEČ.

Pastirsko naselje velja za enega redkih ohranjenih naselij te velikosti v Evropi ter privablja številne obiskovalce vse dni v letu. Prepoznavno je  po svoji tipični arhitekturi, ki predstavlja nekakšen simbol Velike planine. Strehe koč so krite s značilnimi smrekovimi skodlami, ki segajo zelo nizko. V kamniškem koncu pastirsko kočo poimenujejo pastirska bajta ali pastirski stan, smrekovi skodli pa po domače pravijo »šinkel«.

Vabljeni da preživite dan malo drugače in sicer izlet bo 29.8.2015.

Več informacij si poglejte pod VEČ.

 
21.07.2015

NOVO V PONUDBI ZA ČLANE OOZ SLOVENJ GRADEC

Obveščamo Vas, da imamo novo ugodnost za člane OOZ Slovenj Gradec in sicer lahko člani v pisarni zbornice prejmejo BREZPLAČNE kopalne karte za letni bazen v Slovenj Gradcu. Vsakemu članu pripada na mesec 5 kopalnih kart.
 
Prav tako pa lahko prejmete kopalne karte za letni bazen na Ravnah na Koroškem in sicer je cena za odraslega 2,00€ za otroke pa 1.50€, ostalo članom krije zbornica.
 
Karte za oba bazena tako za Slovenj Gradec kot za Ravne na Koroškem lahko prejmete od ponedeljka 6. 7. 2015 naprej v pisarni zbornice.
21.07.2015

POLOŽNICE ZA ČLANARINO!

Člane OOZ Slovenj Gradec obveščamo, da se računi za mesečno članarino OD APRILA 2015 pošiljajo skupaj z revijo Obrtnik in ne več posebej. 
Novi pravilnik omogoča nosilcem živilske dejavnosti, da si marsikaj sami pridelajo na lastnih površinah ter naberejo. Ob lanskem nadzoru Uprave RS za varno hrano veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR) pri gostincih tega pravilnika še ni bilo. Če bi ga imeli že takrat bi bilo nejasnosti precej manj.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Služba vlade za razvoj in kohezijsko politiko je na svojih spletnih straneh objavila informacije o postopkih izvajanja razpisov iz različnih programov transnacionalnega sodelovanja 2014-2020. Informacija je predvsem zanima za potencioalne upravičence iz vidika planiranja svojih aktivnosti za pripravo projektov. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Delodajalci pogosto ne vedo, kakšne so obveznosti podjetja do dijakov ali študentov, ki v podjetju opravljajo obvezno prakso. Najpogosteje plačajo praktikantu tistih minimalnih 172,00 EUR, ne pa tudi zavarovanja ter prispevkov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Člani OOZ Slovenj Gradec imajo 20% popust pri oglaševanju v časopisu NOVICE v sosednji Koroški v Avstriji. 
 
Novice so osrednji časopis Slovencev v Avstriji. Časopis izhaja vsak petek na 16, 20 ali 24 straneh in doseže velik del Slovencev na Koroškem, Štajerskem in na Dunaju, kakor tudi rojake v Sloveniji in zamejstvu.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

 
 
V vodniku za začetnike je predstavljen širok nabor razpoložljivih možnosti financiranja z evropskimi sredstvi. Ponuja osnoven pregled postopka za vložitev prošnje in navaja povezave na podrobnejše informacije. Vodnik vsebuje najnovejše informacije o trenutnih programih EU za finančno obdobje 2014–2020.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Turistične storitve Mateja Lorbek s.p. Vas vabi na BOROMEJSKE OTOKE in sicer tri dnevno avtobusno potovanje bo 24. septembra 2015.
 
Za ogled celotnega programa klikni na VEČ.

Pol leta pred uvedbo davčnih blagajn marsikoga skrbijo tehnika, potrebna za uvedbo tega ukrepa, in s tem povezani stroški. Kako bosta vklop in delovanje davčnih blagajn videti v praksi.

Vse tehnične podrobnosti sicer še niso znane, kar je težava predvsem za razvijalce. Finančna uprava (Furs) bo predvidoma tehnične specifikacije za razvijalce programske opreme objavila avgusta in jeseni omogočila testiranje delovanja sistema.

Kljub neznankam pa ponudniki računovodskih storitev ter razvijalci programske in elektronske opreme že ponujajo svoje storitve in izdelke, ki jih bodo do konca leta ustrezno nadgradili.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Z novim šolskim letom boste lahko dijaki in udeleženci izobraževanja odraslih pridobili štipendijo za deficitarne poklice.

Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije je v sredo, 22. 7. 2015, na spletni strani objavil razpis za štipendije za deficitarne poklice za šolsko leto 2015/2016. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila Javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupinsko sejemsko predstavitev na mednarodnem investicijsko-nepremičninskem sejmu EXPO REAL 2015 v Münchnu, ki bo med 5. in 7. oktobrom 2015. Podjetja lahko svoje projekte prijavijo do ponedeljka, 10. avgusta 2015, do 10. ure.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

V torek, 8. septembra 2015, bo v času sejma MOS 2015, v poslovni stavbi Celjskega sejmišča, sejna soba Celjanka, s pričetkom ob 10:30. uri potekal strokovni seminar:

,, Električne inštalacije in strelovodi ter z njimi povezana požarna varnost pri sanacijah in novogradnjah˝ , ki ga organizirata Sekcija elektro dejavnosti pri OZS.

 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
V sredo, 9. septembra 2015,  v času sejma MOS 2015 (v poslovni stavbi Celjskega sejmišča, sejna soba Celjanka), organiziraSekcija kovinarjev pri OZS seminar, kjer bodo opredeljene zahteve za varnost strojev, pripravo ustrezne dokumentacije za trg oz. uporabo v proizvodnji ter ravnanje v primeru proizvodnje za lastno uporabo. 

SEMINAR JE ZA ČLANE OOZ SLOVENJ GRADEC IN OZS BREZPLAČEN.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
29.07.2015

Spremembe Zakona o prevozih v cestnem prometu

Obveščamo vas, da je bil dne 27. 7. 2015 na spletnih straneh E-demokracije objavljen predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevozih v cestnem prometu.
Pripombe nam lahko posredujete do 26.8.2015 na naslov: maja.savc@ozs.si
Do objavljenega gradiva lahko dostopate preko spletnega naslova E-demokracije
29.07.2015

DOHODNINA - VRAČILO, DOPLAČILO, NAPOVED

V zvezi z dohodnino bi radi spomnili na tri datume, ki so aktualni v tem tednu:

- 27. 7. 2015 bodo še zadnji zavezanci, ki so upravičeni do vračila dohodnine, prejeli nakazana sredstva na svoj TRR;

- 29. 7. 2015 je rok za doplačilo dohodnine zavezancev, ki so prejeli svoj informativni izračun dohodnine v začetku junija in niso podali ugovora;

- 31. 7. 2015 je rok za vložitev dohodninske napovedi (podrobnosti so objavljene v posebnem  javnem pozivu).

AdBlue se mora uporabljati v vseh motornih vozilih, za katere je to predpisal proizvajalec.
AdBlue je nestrupena razstopina za vsa vozila, ki uporabljajo tehnologijo SCR (selektivna katalitična redukcija), ki zmanjša strupene emisije, predvsem izpuste ogljikovih oskidov.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
29.07.2015

Avstrija - najava zapore ceste občina Železna Kapla

S strani Veleposlaništva RS na Dunaju smo prejeli obvesilo o zapori Jezerske ceste/Seeberg Straßse zaradi športne prireditve.
Zapora bo med 26.8.2015 in 29.8.2015, vsakič med 11:00 in 18:00 uro, v intervalih za ves promet postavljena na cesti B82 - Jezerska cesta in sicer na odseku od km 61,750 do 66,00. Pričakujejo čakalno dobo do 30 minut. 

AVGUST 2015

Finančna uprava RS lahko fizičnim osebam odobri odpis davčne obveznosti do državnega proračuna, ki je na dan 31. december 2014 zapadla za več kot 12 mesecev in v skupnem znesku ne presega 50 EUR (seštevek glavnice, obresti in morebitnih stroškov izterjave).
 
Vlogo je treba vložiti najkasneje do 31. oktobra 2015.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Obveščamo vas, da je  Evropska komisija potrdila predlog ministrstva pristojnega za promet VB o uvedbi začasne omilitve določil Uredbe (ES) št. 561/2016, ki se nanaša na čas trajanja vožnje voznikov tovornih vozil in njihovih počitkov na območju Velike Britanije (Kent, Dover) in območju Francije (Calais).

 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Ministrstvo za javno upravo je objavilo javno naročilo - Dobava pisarniškega materiala in galanterije.
 
Glavni kraj dobave: Lokacije posameznih naročnikov na področju Republike Slovenije.
 
Rok za oddajo ponudbe je 11.9.2015 do 9:00 ure.
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.
Sklad kmetijskih zemljiš in gozdov Republiek Slovenije je objavilo javno naročilo za gozdarske storitve.
 
Naziv naročila je Izkoriščanje gozdov, ki niso predmet koncesije za obdobje od sklenitve sporazuma do 30.6.2016.
 
Rok za sodelovanje je 18.8.2015 do 9:00 ure.
 
Za ogled celotne razpisne dokumentacije klikni na VEČ.
 
AMZS je že več kot 55 let vodilna ustanova v Sloveniji na področju pomoči na cesti in vleke vozil. To pomeni, da morajo imeti zanesljivo mrežo izvajalcev, ki so pripravljeni hitro in strokovno priskočiti na pomoč.

V AMZS želijo pomoč na cesti in vleko urediti v skladu s sodobnimi trendi in načeli poslovanja. Zato so pripravili Povabilo k oddaji ponudbe za sklenitev pogodbe o izvajanju pomoči na cesti in vleke vozil za AMZS.
 
Za več informacij klikni na VEČ.
 

Če vas pestijo stari dolgovi, kot so računi za elektriko, plin, vodo, ogrevanje, komunalo, dopolnilno zdravstveno zavarovanje, davčna bremena, če imate dolgove zaradi vrtca, šolske prehrane, ali če morate vračati preveč nakazane socialne prejemke; denarno socialno pomoč, varstveni dodatek, otroški dodatek, in vam ti dolgovi onemogočajo, da bi lahko poravnavali tekoče obveznosti, lahko zaprosite za odpis terjatev. Mnoga podjetja in občine so pristopile k projektu, ki najšibkejšim omogoča enkraten odpis dolgov za boljše izhodišče v jutrišnji dan

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ..

 
04.08.2015

ZAPRTA PISARNA - 5.8. - 7.8.2015

Sporočamo vam, da bo pisarna od srede 5.8.2015 do petka 7.8.2015 zaprta. V nujnih primerih pišite na mail: maja.savc@ozs.si
Sekcija avtoserviserjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije ponovno opozarja, da se lahko popravilo vozila v času tovarniške garancijske dobe opravi tudi pri neodvisnem oz. nepooblaščenem serviserju, česar potrošniki pogosto ne vedo (več). Da je pogojevanje ohranitve tovarniške garancijske avtomobilske garancije s servisiranjem zgolj pri pooblaščenih serviserjih in z uporabo le originalnih nadomestnih delov lahko v nasprotju s pravili konkurence, pa je pred kratkim opozorila tudi Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence. 
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija avtoserviserjev je že nekaj let aktiven član CECRA (Evropsko združenje prodajalcev in serviserjev motornih vozil), ki pa se aktivno povezuje tudi z drugimi evropskimi in svetovnimi organizacijami, ki se udejstvujejo na področju vozil – tokrat govorimo o aktivnostih v povezavi z združenjem AFCAR (the Alliance for the Freedom of Car Repair in the EU).
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Sekcija živilskih dejavnosti za svoje člane organizira dvodnevno strokovno ekskurzijo: Ogled svetovno znanega sejma s področja pekarske in slaščičarske dejavnosti IBA 2015, ki bo potekal na sejmišču v Münchnu od 12. do 17. septembra 2015.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Center za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem je objavil javno naročilo Prevoz oseb s posebnini potrebami za obdobje 2 let.

Rok za oddajo ponudbe je 18.8.2015 do 10:00 ure.

 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
10.08.2015

Problematika pri prevozih v Veliko Britanijo

Obveščamo vas, da se preko OOZ Maribor rešuje problematika neupravičeno kaznovanih preovznikov v zadevi vkrcanja ilegalnih migrantov na tovorna vozila. V kolikor so tudi vam očitali tihotapljenje prebežnikov na mejnem prehodu v luki Calais - Dover, prosimo, da sporočite svoje kontakte na e-naslov:
boris.licen@ozs.si ali lamot@siol.net

OOZ Slovenj Gradec ima v Termah Olimia dva apartmaja in še nekaj prostih terminov. Cena tedenskega najema s tremi kopalnimi kartami SAMO 260,00 ZA ČLANE OOZ SLOVENJ GRADEC, za vse ostale je cena 300,00€.

V kolikor se boste odločili za letovanje pokličite na te.št.: 02 88 21 590 ali pišite na mail: maja.savc@ozs.si

Proste termine si poglejte pod VEČ.

Kmetijsko ministrstvo je v okviru programa razvoja podeželja 2014-2020 v Uradnem listu RS (Datum: 31. 7. 2015, Št. 57) objavilo prvi javni razpisiz podukrepa, iz katerega bodo lahko mladi kmeti črpali pomoč za zagon kmetije in kmetijske dejavnosti. Letos bo za to pomoč, ki jo imenujejo tudi start up pomoč, na voljo do vključno 12 milijonov evrov nepovratnih sredstev.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Javni sklad Republike Slovenije za podjetništvo objavlja spremembo zadnjega odstavka 6. točke javnega razpisa za Garancije Sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere namenjene tehnološko inovativnim projektom (P1TIP 2015), ki je bil objavljen v Uradnem listu RS, št. 17 z dne 13. 3. 2015, Ob-1595/15.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Vlada RS je na svoji 48. redni seji, ki je potekala 30. julija 2015, izdala Uredbo o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji. Zakon o kmetijstvu določa, da Vlada RS predpiše vrste dejavnosti, ki se lahko opravljajo kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji, njihove značilnosti, obseg in podrobnejše pogoje.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
12.08.2015

Obvestilo o prekinjeni oskrbi s pitno vodo za VS Mislinjska Dobrava

Uporabnike pitne vode na področju Mislinjske Dobrave obveščamo, da bo zaradi odpravljanja poškodbe na vodovodnem omrežju, prekinjena dobava pitne vode v sredo 12. avgusta od 9.00  do 1200  ure.
13.08.2015

Obvestilo o motenem prometu ceste Gostilna Ržen – Rožen

Obveščamo vse uporabnike ceste Gostilna Ržen – Rožen, da se bo pričelo z sanacijo struge Trobeljščice. Z deli se bo pričelo predvidoma 17.8.2015 in zaključilo predvidoma do 18.9.2015. V tem času bodo začasne in tudi popolne zapore. Obvoz bo urejen. 
13.08.2015

Obvestilo o motenem prometu Podgorje - Razbor

Vse uporabnike ceste Podgorje – Razbor obveščamo, da se bo pričelo z sanacijo plazu na odseku ceste pri Strgarju. Z deli bodo pričeli predvidoma 19.8.2015 in jih zaključili predvidoma do 30.9.2015. V tem času bo moten promet.
Mestna občina Slovenj Gradec vas vabi k oddaji ponudbe za Prevoz učencev iz šolskega okoliša POŠ Sele do matične osnove šole v Slovenj Gradcu, za šolsko leto 2015/2016.


Rok za oddajo ponudbe je 19.8.2015 do 9:00 ure.

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

13.08.2015

SG FEST 2015

Približuje se mesec, v katerem naša mestna občina praznuje. Letos bodo s prazničnim druženjem, v upanju, da je čas po dopustih in pred prvimi šolskimi dnevi ravno pravi in  da bodo večeri dovolj topli, da se boste na povabilo k druženju v mestu odzvali v čim večjem številu, začeli že nekoliko prej, v petek 21. in v soboto 22. avgusta 2015.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Mestna občina Slovenj Gradec je 14. avgusta 2015 objavila na svoji spletni strani popravek poziva k oodaji ponudbe za prevoz učencev.
 
Dne 12. 8. 2015 je bilo na spletni strani Mestne občine Slovenj Gradec objavljeno povabilo k oddaji ponudbe za Prevoz učencev iz šolskega okoliša POŠ Sele do matične osnove šole v Slovenj Gradcu, za šolsko leto 2015/2016, za sklop 17, vozilo za prevoz min. 6 otrok (min. 6+1), ki ga naročnik dopolnjuje oz. popravlja.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Podjetje Noži Ravne za razvoj nove generacije zaposlenih spodbujajo vpis mladih v tehnične usmeritve in objavljajo razpis petih kadrovskih štipendij za srednješolski izobraževalni program strojni tehnik.
 
Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.
Popravilo dimnika ob dotrajanosti le tega je nujno, da ne pride do uhajanja dimnih plinov.
Obnovo dimnika z nerjavečo tuljavo izvedemo tako, da po potrebi dimnik povrtamo in vanj vstavimo nerjavečo (rostfrei-inox) dimno tuljavo.
Mestna občina Slovenj Gradec objavlja namero o sklenitvi najemne pogodbe za nepremičnino: poslovni prostori na tržnici v Slovenj Gradcu, Poštna ul. 4, v skupni površini 45,62 m2 (prodajalna, pasaža, skupne sanitarije), identifikacijska številka 850-745-2.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
AGRA se bo tudi s svojo 53. ponovitvijo od 22. do 27. avgusta 2015potrdil kot najpomembnejši mednarodni kmetijsko-živilski sejem v Sloveniji ter v sosedski regiji Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Prijavljeni razstavljavci in zaključne priprave obetajo, da bo AGRA 2015 sejem presežkov!
 
Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisani zbornice prejmejo brezplačno vstopnico za ogled sejma.
 
Za ogled spremljajočega programa in prireditev klikni na VEČ.
 

Javno komunalno podjetje Slovenj Gradec vse zainteresirane ponudnike obvešča, da so na portalu javnih naročil, dne 19. 8. 2015, pod št. objave NMV5144/2015, objavili naročilo male vrednosti »Obnova cest v naselju Pameče, faza I «.

Rok za oddajo ponudbe je 31.8.2015 do 9:00 ure.


Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.
Na portalu javnih naročil je bilo objavljeno javno naročilo za dobavo čitalnik pametnih kartic.
 
Rok za oddajo ponudbe je 1.10.2015.
 
Za ogled celotnega  naročila klikni na VEČ.

Kaj je tisto, kar pričajujete od Islandije? Mogočni vulkani, veličastni ledeniki, bruhajoči gejziri, slikoviti slapovi, kopanje v geotermalni vodi, obdani s črnim kamenjem lave. Vse to in še več. 15.10.2015 spoznajte Islandijo na 5-dnevnem potovanju s turistično agencijo Kompas.

Imetniki skupne kartice Mozaik podjetnih Diners Club lahko koristijo tudi možnost plačila na 10 obrokov.

Za ogled celotnega programa klikni na VEČ.

V nadaljevanju so predstavljene vse obveznosti delodajalca do dijakov in študentov, ki opravljajo obvezno prakso. Prav tako pa je tudi povzeto pojasnilo FURS, št. 4250-697/2014-4, z dne 18. 6. 2014, v katerem je podana natančna obrazložitev vezana na obračun in plačilo ostalih prispevkov pri izplačilu nagrade za obvezno prakso.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Spremembe Zakona o gospodarskih družbah prinašajo novosti glede poslovanja s.p.-jev, predvsem glede postopka zaprtja s.p.. Po novem je dovoljen prenos s.p. na katerokoli fizično oseb, pri vpisu prokurista je potrebno soglasje, izjavo lastnika o dovolitvi poslovanja pa lahko overi tudi točka VEM.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
Delodajalci, ki so po 1. juliju 2013 prvič za nedoločen čas zaposlili osebe, ki ob sklenitvi delovnega razmerja še niso dopolnile 26 let, in matere, ki skrbijo za otroke do tretjega leta starosti, lahko po dveh letih neprekinjene zaposlitve uveljavljajo vračilo prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje delodajalca, in sicer za prvo leto zaposlitve 50 %, za drugo leto pa 30 % prispevkov. 

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

V okviru podjetniških forumov, ki so v letošnjem letu stekli na pobudo MO Slovenj Gradec smo predstavniki podpornega okolja za razvoj podjetništva v Mislinjski dolini skupaj s predstavniki majhnih in srednjih podjetij prepoznali potrebo po intenzivnejši in kontinuirani oblikisodelovanja med podjetji v regiji.

Vljudno Vas vabimo na prvi sestanek v okviru Sodelovalnega podjetništva, ki bo potekal v ponedeljek, dne 31.8.2015 od 10:00 do 13:00 ure. 

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Občina Dravograd je na portalu javnih naročil objavila naročilo, ki zajema
rekonstrukcijo javne poti JP 578372 (Fračnikov jarek - Nedok) v dolžini cca. 857 m ter ureditev Fračnikovega potoka ob cesti.

Rok za oddajo ponudbe je 24.9.2015 do 11:00 ure.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

SEPTEMBER 2015

01.09.2015

sys - generirana novica

September je mesec, ki je za slovenske obrtnike in podjetnike še posebej zanimiv in aktiven, saj v Celju poteka Mednarodni sejem obrti in podjetnosti, ki je za mnoge obrtnike in podjetnike vrhunec poslovnega dogajanja v celotnem letu.

Promocijske aktivnosti partnerjev Mozaika podjetnik bomo letos nadgradili z osrednjim dogodkom oziroma Podjetniškim zajtrkom na temo »Kako prihraniti s kartico Mozaik podjetnih"

Podjetniški zajtrk bo potekal v sredo 9. 9. 2015 med 10. in 12. uro v sejni sobi L1, dvorana L1 Celjskega sejmišča. 

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Vabimo vas na brezplačno podjetniško delavnico na temo učinkovitega upravljanja s časom »ČAS JE NAŠ ZAVEZNIK – UPRAVLJAJMO GA!«

Delavnica bo v četrtek, 10. 9. 2015, s pričetkom ob 9. uri v MPIK Slovenj Gradec, Ozare 19.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

V četrtek, 10. septembra 2015,  v času sejma MOS 2015 (v poslovni stavbi Celjskega sejmišča, sejna soba Celjanka), organizira Sekcija kovinarjev pri OZS seminar, kjer bodo opredeljene zahteve za varnost strojev, pripravo ustrezne dokumentacije za trg oz. uporabo v proizvodnji ter ravnanje v primeru proizvodnje za lastno uporabo
 
Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

V torek, 8.9.2015, od 10:00 do 15:00, v času sejma MOS 2015, Sekcija elektro dejavnosti pri OZS organizira seminar Električne inštalacije in strelovodi ter z njimi povezana požarna varnost pri sanacijah in novogradnjah. 

Prijave potekajo do srede, 2. septembra 2015 oz. do zapolnitve prostora preko spleta na: http://www.ozs.si/Dogodki.aspx

Za ogled celotnega povabila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec Vas ob otvoritvi 20. bienalne razstave domačih in umetnostnih obrti k sodelovanju na ROKODELSKEM FESTIVALU s prikazom rokodelske dediščine, ki bo potekal v Slovenj Gradcu (na Glavnem trgu in na delu Trga svobode v starem mestnem jedru) v četrtek, 17. septembra 2015 od 11.00 do 17.00 ure.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Ker smo prejeli več klicev naših članov, ki jih je v zadnjem času glede možnosti pridobitve EU subvencije telefonsko kontaktiralo že znano podjetje iz Ljubljane s sporno ponudbo (isto podjetje, ki z grožnjami z inšpekcijami službami prodaja tudi »Priročnik za zaščito pred inšpekcijami«) vas obveščamo, da nikakor ne nasedajte tej oz. drugim podobnim ponudbam.

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
04.09.2015

Vloga za določitev letnega načrta dodelitve dovolilnic in dovolilnic CEMT za leto 2016

Ne pozabite na zakonski rok (1. 9. - 15. 9. 2015) za oddajo vloge za določitev letnega načrta dodelitve dovolilnic za mednarodni prevoz blaga v cestnem prometu.
Vloge lahko tudi letos oddate preko spletnih strani (tukaj) ali s pisno vlogo (tukaj).
Vstop na elektronsko vlogo je možen le s uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga prejeli po pošti z obvestilom o izdanih izvodih licenc, v začetku meseca avgusta. 
Obveščamo vas, da je v Londonu stopila v veljavo prepoved vožnje tako imenovanih "nevarnih" tovornjakov. Predpis, ki je stopil v veljavo in se že izvaja predpisuje obvezno dodatno opremo za vlačilce.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
04.09.2015

48. Mednarodni celjski sejem 8. - 13. september 2015

Od 8. do 13. septembra se bo na Celjskem sejmišču odvijal že 48. Mednarodni sejem obrti in podjetnosti.

Člani OOZ Slovenj Gradec lahko v pisarni zbornice prejmejo brezplačen poslovni kupon za ogled sejma.

Prometno-informacijski center za državne ceste nam je posredoval naslednje obvestilo:
V ponedeljek,  7. septembra  2015 bo izvedena  popolno zaporo odsekov avtoceste A2 Karavanke – Obrežje.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije je 4. septembra 2015 na svoji spletni strani in na portalu e-Uprava objavil nov razpis za štipendije za deficitarne poklice. Hkrati z razpisom bo objavljena tudi nova vloga, ki pa jo bo možno oddati šele od petka, 11. septembra 2015, od 9. ure dalje. Vloge, oddane pred začetkom roka za oddajo vlog, bodo zavržene.

 

Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
Za tujce iz tretjih držav, ki želijo delati v Sloveniji, je potrebno pridobiti enotno dovoljenje za prebivanje in delo. Delovna dovoljenja so še vedno potrebna za sezonska dela v kmetijstvu do 90 dni, za zaposlitev državljanov BiH in v prehodnem obdobju po vstopu v EU tudi za zaposlitev hrvaških državljanov.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
07.09.2015

ODPOVED SREČANJA OBRTNIKOV IN PODJETNIKOV - 12.9.2015!

Sporočamo Vam, da zaradi premalega števila prijavljenih na Tradicionalno srečanje obrtnikov in podjetnikov, ki smo ga razpisali za soboto, 12.9.2015 ODPADE.
Spremenjeni Zakon o gospodarskih družbah, ki je začel veljati 15. avgusta, za podjetnike uvaja nove in spreminja dosedanje prekrške, ki jih lahko storijo pri vodenju in upravljanju svojega podjetja. Teh je kar lepo število, globe zanje pa se gibljejo med 100 do nekaj tisoč evrov.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
15.09.2015

OBVESTILO - Redno usposabljanje voznikov potnikov in blaga - program za leto 2016

Obveščamo Vas, da bomo letos izvedli REDNO USPOSABLJANJE VOZNIKOV POTNIKOV IN BLAGA ZA LETO 2016 ŽE V MESECU DECEMBRU IN SICER BOMO IMELI DVA TERMINA:  19.12.2015 TER 16.1.2016.
 
Za člane OOZ Slovenj Gradec bo usposabljanje brezplačno, za zaposlene bo cena 25,00€ za vse ostale pa 35,00€.
 
Uradno vabilo boste prejeli naknadno.

Sekcija frizerjev pri OZS organizira ogled sejma z letalom SALON INTERNATIONAL V LONDONU. Potovanje traja od 10.-14. oktobra 2015. 

Članom Sekciej frizerjev pri OOZ Slovenj Gradec del stroškov krije zbornica.

 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Komunala Slovenj Gradec je na portalu javnih naročil, dne 8. 9. 2015, pod št. objave NMV5669/2015, objavila naročilo male vrednosti »Pomožni objekt športno igrišče Legen«.

Ponudbe je potrebno oddati najkasneje do 23. 9. 2015 do 9.00 ure.

Za ogled celotnega naročila klikni na VEČ.

Mestna občina Slovenj Gradec razpisuje nepovratna finančna sredstva za uresničevanje ciljev ohranjanja in razvoja kmetijstva za leto 2015, ki se dodeljujejo po pravilih o dodeljevanju državne pomoči v kmetijstvu v skladu z Uredbo komisije (EU) št.: 702/2014 in Uredbo komisije (EU) ŠT. 1407/2013.
 

Vloge morajo biti oddane do vključno 5.10.2015.

Za ogled celotnega razpisa klikni na VEČ.

Sekcija frizerjev pri OZS, v soboto in nedeljo 17.-18.oktobra 2015, organizira ogled strokovnega sejma  frizerstva in kozmetike v Beogradu – Dodir Pariza z avtobusom.
 
Članom Sekcije frizerjev in kozmetikov pri OOZ Slovenj Gradec bo zbornica sofinancirala določen del stroška za izleta.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Avstrijska platforma za množično investiranje Conda bo predvidoma z novembrom začela delovati tudi v Sloveniji. V okviru platforme bo podjetjem pomagala pri iskanju investitorjev za razvoj uspešnih in inovativnih idej.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
V ponedeljek, 5. oktobra, se v prostorih DPlaca na Dunajski 20 v Ljubljani, v sodelovanju z Zavodom Ceneta Štuparja, začenja projekt Center zaposlitvenih rešitev Nefiks. Iskalce prve zaposlitve želijo spodbuditi k aktivnemu vstopu na trg dela.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.
V mesecu oktobru odpiramo NOV PRODAJNI SALON na lokaciji Tuš center Mislinja, Šolska cesta 55.
 
Vabljeni!
 
Razširjena ponudba! Otvoritvene cene!
Če se odločite, da bodo vhod in notranja vrata krasila Vaš topel dom, je naravni material les prava stvar za Vas. 
 
Celoten članek si preberite pod VEČ.
18.09.2015

DOBRODELNI KONCERT ZA JAKOBA - 24.9.2015

Vstopnice lahko kupite v pisarni zbornice. Cena vstopnice je 10,00€.

V soboto, 19. 9. 2015, so se na pobudo MO Slovenj Gradec, da v domači občini ponudi namestitev beguncem, odzvali z Ministrstva za notranje zadeve (MNZ). Na občino so naslovili prošnjo za premestitev dela prosilcev za azil, ki so nastanjeni v Centru za tujce Postojna, v enega izmed ponujenih objektov v slovenjgraški občini. Pri tem je ministrstvo zanimalo predvsem to, kdaj in koliko prosilcev je sposobna sprejeti slovenjgraška občina. (AK)

Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Kompas shop Holmec organizira modno revijo in ličenje s Clarinsom ta petek, 25.9.2015, ob 18.00 uri.
 
Ta dan poteka tudi promocija penin. Prav tako pa bo ta vikend potekala akcija z raznimi ugodnostmi;  popusti in ostale ugodnosti, darila za nakupe…
 
Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
Autodata Limited je vodilni evropski posrednik tehničnih informacij za popravilo in servis vozil, motornih koles in lahkih gospodarskih vozil. Zastopnik za Slovenijo Svetkom d.o.o. skupaj s sekcijo avtoserviserjev pri OZS predstavlja povsem obnovljeno in izjemno inovativno spletno aplikacijo, ki je zasnovana tako, da kar najbolj zmanjša čas porabljen za iskanje potrebnih informacij.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.
OOZ Slovenj Gradec organizira seminar na temo: Nova pravila gotovinskega in negotovinskega poslovanja v letu 2015 in kako se pravočasno pripraviti  na davčno potrjevanje računov.

SEMINAR BO V TOREK 29.9.2015 OB 13:00 URI, v prostorih Visoke šole za tehnologijo polimerov Slovenj Gradec, Ozare 19, Slovenj Gradec, III nadstropje, predavalnica P1.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

 

22.09.2015

NOVA UGODNOST ZA ČLANE - BREZPLAČNA UPORABA TELOVADNICE

Člane OOZ Slovenj Gradec obveščamo, da imamo rezerviran termin za uporabo telovadnice na Višji strokovni šoli Slovenj Gradec, Koroška ulica 11, Slovenj Gradec.
 
Telovadnico lahko uporabljate za rekreacijo in sicer vsak torek od 17:30 do 19:00 ure.
 
Vsi, ki se boste odločili za rekreacijo, morate to javiti v pisarno zbornice in sicer na tel. št.: 02 88 21 590 ali na mail: maja.savc@ozs.si.
22.09.2015

Obračun ravnanja z odpadki za dijake in študente, ki prebivajo izven kraja stalnega prebivališča

Uporabnike storitev obveščamo, da lahko na osnovi 1. odstavka 69. člena Odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Koroški regiji (Ur. l. RS št. 85/2011), zmanjšajo obveznost plačila odpadkov za posameznega člana za polovico, za čas prebivanja izven kraja stalnega prebivališča zaradi šolanja, na podlagi:

  • predloženega potrdila o prebivanju iz uradnih evidenc (potrdilo o začasnem bivališču Upravne enote ali potrdilo o bivanju v dijaškem ali študentskem domu) oziroma
  • predložene najemne pogodbe pri zasebniku.

Za novo šolsko leto 2015/2016 je potrebno predložiti novo potrdilo.

Očitno je nov val zavajajočega vabljenja k vpisu v tuje spletne poslovne imenike, ko podjetnik misli, da se brezplačno vpisuje v neko bazo, ki ga ne bo nič stala. V resnici pa gre za visoko plačljivo storitev.
 
Za ogled celotnega članka klikni na VEČ.

Ugodnosti, ki jih lahko brezplačno vsak mesec izkoristite obstoječi ali novi naročniki Telekoma Slovenije, ki ste hkrati imetniki kartice Mozaik podjetnih:

20% popust na mesečno naročnino mobilnih paketov za naročnike storitev Mobitel

50% popusta za storitev Prednostna obravnava

Za ogled celotne ponudbe klikni na VEČ.
FURS je na spletni strani objavila javno naročilo STORITVE ČIŠČENJA.
Rok za oddajo ponudbe je 4.11.2015 do 9:00 ure.
 
Za ogled celotnega javnega naročila klikni na VEČ.

Sekcija lesnih strok tudi to leto pripravlja že tradicionalno strokovno srečanje članov, ki bo v petek 2. oktobra 2015, z uradnim pričetkom ob 12 uri na že znani in prijetni lokaciji Ribnik pri Lisjaku, Miklavž pri Taboru 12, 3304 Tabor. Osrednja tema letošnjega srečanja je predstavitev spletnega Priročnika za opravljanje lesarske dejavnosti.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter ostalimi partnerji organizira predavanje in okroglo mizo z naslovom: »Z oblikovanjem do višje dodane vrednosti v pohištveni industriji«. Dogodek bo potekal 22. oktobra 2015, med 16.00 in 18.00 uro v Ljubljani.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.
22.09.2015

NUJNO OBVESTILO GLEDE TELEFONSKIH KLICEV PODJETJA KIT -tel

Obveščamo Vas, da vas je v teh dneh veliko spraševalo glede klicev podjetja KIT-tel, ki telefonsko kontaktira podjetja in vam ponuja subvencije. Pri tem v večini primerov dobite vtis (verjetno vedno ne brez razloga), da so sredstva že na razpolago, plačati morate le 75 EUR, podpisati obrazec na eni strani  in dobili boste sredstva. Vemo, da pri pridobivanju sredstev zadeve vendarle ne morejo tako potekati. Za pridobitev sredstev je potrebno narediti ustrezno prijavo, ki pa je običajno obsežna z vrsto prilog in dokazil. Običajno je potrebno narediti še poslovni načrt ipd..

Kaj pa v resnici KIR-TEL ponuja: proti plačilu 75 EUR bo KIR-TEL eno leto obveščal svoje stranke o razpisih, ki se bodo v enem letu objavili in na katere se bodo lahko podjetja šele prijavila. Res pa je, da običajno pri tem napoti KIR-TEL za več informacij na podjetje, za katero predpostavljam, da ponudi klicateljem svoje storitve priprave prijave na razpis (seveda proti plačilu).