Sekcija gostincev - Izobraževanje o sistemu HACCP in novi zakonodaji na področju označevanja alergenov v gostinskih obratih

Območna obrtno-podjetniška zbornica Slovenj Gradec v sodelovanju z Sekcijo za gostinstvo in turizem pri OZS za člane organizira brezplačna izobraževanja na področju dobre higienske prakse in sistema HACCP s poudarkom na novih zahtevah glede označevanja alergenov v gostinskih obratih.

Za ogled celotnega vabila klikni na VEČ.

V Evropski uniji vključno z Slovenijo bo v začetku decembra (13. 12. 2014) pričela veljati nova Uredba o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, ki med drugim uvaja tudi označevanje alergenov v obratih javne prehrane za živila, ki niso predpakirana.
 
Poleg pregleda aktualnih zadev na področju izvajanja dobre higienske prakse in sistema HACCP skladno s smernicami dobre higienske prakse in HACCP za gostinstvo, bo predstavljena problematika alergenov, kot dejavnika tveganja za zdravje potrošnika. Poseben poudarek bo na predstavitvi novosti, ki se na podlagi nove uredbe obetajo nosilcem živilske dejavnosti v gostinstvu. Predstavljeni bodo različni pristopi, kako tovrstne novosti vpeljati v obstoječi delovni proces. Podane bodo usmeritve v zvezi z dobro higiensko in dobro proizvodno prakso na področju obvladovanja alergenov v gostinstvu in smernice glede komunikacije z gostom v zvezi s tem. Poseben poudarek bo na ukrepih, kako v delovnem procesu preprečiti navzkrižno onesnaženje živil z snovmi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivosti v fazi njihovega shranjevanja ali priprave gotove jedi.
 
Izobraževanje je namenjeno nosilcem živilske dejavnosti, kuhinjskemu osebju, ki hrano pripravlja in zaradi pomena ustrezne komunikacije z gostom tudi strežnemu osebju.     
 
Izobraževanje bo v ponedeljek, 6. oktobra 2014, ob 18.00 uri v prostorih Mpik - mrežnega podjetniškega inkubatorja Slovenj Gradec, Ozare 19, Slovenj Gradec, predavalnica P1 - III nadstropje.
 
Izobraževanje bo vodil predavatelj mag. Andrej Ovca in bo trajalo 60 min.
 
Za člane OOZ Slovenj Gradec je izobraževanje brezplačno za vse ostale udeležence je cena 40,00€ (vključuje DDV).
 
Vsi udeleženci izobraževanja bodo prejeli potrdila o udeležbi. 
 
Prosimo vas, da zaradi lažje organizacije delavnice izpolnite spletno prijavo, ki je objavljena na spletni strani: http://www.ozs.si/Portals/0/Media/Dokumenti/OZS/Sekcije%20in%20odbori/Rudi/Prijavnica_HACCP%20po%20regijah_september2014.pdf
in jo pošljite na email:  maja.savc@ozs.si 
 
Rok za prijavo je tri dni pred izobraževanjem oziroma do zasedbe prostih mest.
 
Plačilo kotizacije: Vsi, ki niste člani OZS kotizacijo plačate ob prijavi na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (za HACCP), na transakcijski račun št.: SI 56 0201 3025 3606 416, sklic 00 200001, NLB d.d., Ljubljana. Potrdilo o plačilu pošljete skupaj z izpolnjeno prijavnico na e-naslov: maja.savc@ozs.si
 
V primeru premajhnega števila prijav si pridružujemo pravico do odpovedi termina oziroma do spremembe ure začetka predstavitve, o čemer bodo pravočasno obveščeni vsi prijavljeni!
 
Vljudno vabljeni!