Uveljavljanje stroškov poročanja pri subvencioniranih prevozov potnikov

Od Ministrstva za infrastrukturo (MzI), ki je pristojno za  cestni promet smo prejeli odgovor na  vprašanje, ali je na podlagi določbe 19. člena Pravilnika o določanju cen subvencioniranega prevoza (Uradni list št. 69/2013), mogoče javnim linijskim cestnim prevoznikom, ki opravljajo prevoz potnikov na linijah, ki se subvencionirajo povrniti stroške poročanja.
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

MzI sporoča, da je mogoče uveljaviti stroške poročanja, če so zagotovljena finančna sredstva v proračunu. Ker MzI trenutno razpolaga z obravnavanimi finančnimi sredstvi, bo MzI izvajalcem subvencioniranih prevozov omenjene stroške poročanja za obdobje 1.12.2013 - 30.11.2014 ODOBRILO.

Računi naj bodo na MzI poslani po zaključenih kontrolah za mesec november 2014, torej v obdobju od 24. do 28. 11.2014. Izvajalci subvencioniranih prevozov se lahko v navedenem roku za določitev natančne višine izstavljenega računa obrnite na ga. Matejo Brancelj mateja.brancelj@gov.si, na izdani račun pa je potrebno nujno pripisati številko pogodbe o izvajanju subvencioniranega prevoza.