Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva za mladino in starše

27. novembra 2014 ob 16. uri bo več kot 160 podjetij po vsej Sloveniji odprlo svoja vrata devetošolcem in njihovim staršem ter jim predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem delovnem okolju. 
 
Za ogled celotnega obvestila klikni na VEČ.

Do 21. novembra 2014 se lahko zainteresirani devetošolci in njihovi starši prijavijo za udeležbo, vstop je prost. Seznami sodelujočih podjetij po posameznih regijah so že na osnovnih šolah, ki zbirajo tudi prijave učencev.

Z akcijo želijo mladini in njihovim staršem približati nekatere očem bolj skrite poklice, ponuditi več informacij o delovnih procesih, naravi in pogojih dela v realnem delovnem okolju, razbiti stereotipe o »manj« in »bolj« priljubljenih oz. spoštovanih poklicih ter omogočiti spoznavanje perspektivnih poklicev, ki jih slovensko gospodarstvo potrebuje.

Za sodelovanje v akciji se je do sedaj odločilo več kot 160 podjetij na območju cele Slovenije iz različnih gospodarskih dejavnosti.

Osnovne šole so že prejele sezname sodelujočih podjetij v njihovih regijah. Učenci so te sezname prinesli domov svojim staršem. Šole v tem tednu zbirajo prijave učencev in njihovih staršev, ki se sami odločajo, katero podjetje želijo obiskati. Staršem in otrokom ni potrebno storiti drugega, kot 27. novembra 2014 ob 16. uri priti pred vhod podjetja (ali drugo dogovorjeno mesto), kjer jih bodo pričakali predstavniki podjetja in jim predstavili podjetje ter poklice, ki jih potrebuje slovensko gospodarstvo.

Seznam sodelujočih podjetij je objavljen na http://www.gzs.si/slo/65999.