RAVNANJE Z OSEBNIMI PODATKI v dejavnosti avtoservisiranja - praktični napotki

RAVNANJE Z OSEBNIMI PODATKI v dejavnosti avtoservisiranja - praktični napotki

Strokovna služba sekcije je s strani članov dobila informacijo, da jim različna podjetja osebno ali preko elektronske pošte ponujajo ureditev dokumentacije na področju varstva osebnih podatkov - seveda za plačilo. Člane obveščamo, da si lahko s pomočjo navodil sekcije in vzorcev dokumentacije, ki jo je pripravil Svetovalni in izobraževalni center OZS to uredijo tudi sami.


Za ogled celotnega članka klikni na VEČ

Tako lahko na spletni strani Svetovalnega centra OZS (https://www.svetovanje.si/) na podstrani VZORCI najdete vzorce osnovnih dokumentov, ki jih mora imeti avtoserviser. Naj navedemo le nekatere:

Če se avtoserviser ne ukvarja s prodajnimi akcijami, bi navedenibi obrazci morali zadostovati za formalno ureditev ravnanja z osebnimi podatki strank in zaposlenih. Mnogi obrazci so za člane OZS oz. sekcije brezplačni.

Na sekciji avtoserviserjev pa je bilo pripravljeno tudi predavanje, namenjeno prav posebej avtoserviserjem (v okviru sejma Avto in vzdrževanje) glede potrebne ureditve ravnanja z osebnimi podatki. Predavanje je bilo odlično in praktično. Nekaj navodil in povzetkov najdete v prilogi.

Če pa boste opazili, da vam še kaj manjka, lahko najdete obilo informacij in vzorcev tudi na spletni strani Informacijskega pooblaščenca RS (https://www.ip-rs.si/obrazci/varstvo-osebnih-podatkov/).