TRADICIONALNA HUMANITARNO-TEKMOVALNA akcija SLIKOPLESKARJEV bo letos v OŠ Ormož

TRADICIONALNA HUMANITARNO-TEKMOVALNA akcija SLIKOPLESKARJEV bo letos v OŠ Ormož

V sekciji slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS bodo 29. novembra v OŠ Ormož organizirali že 21. tradicionalno humanitarno akcijo slikopleskarjev, ki je v zadnjih šestih letih dobila mednarodni pridih, ter v njenih okvirih izvedli še državno tekmovanje slikopleskarjev, na katerem lahko sodelujejo člani omenjene sekcije v okviru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Tako se bodo v petek, 29. novembra 2019, zbrali domači in tuji mojstri iz sosednjih držav, ki bodo skupaj z dijaki in vajenci pod vodstvom njihovih mentorjev v enem dnevu prebarvali prostore OŠ Ormož. Barvite prenove si poleg tamkajšnjih učiteljev in drugih zaposlenih želijo predvsem učenci, ki so na Obrtno-podjetniško zbornico naslovili unikatno prošnjo za izvedbo letošnje humanitarno-tekmovalne akcije, saj so ji priložili številne risbice, polne pričakovanj in barvitih želja.

 

Matjaž Majdič, predsednik sekcije slikopleskarjev pri OZS, poudarja: ''V OZS smo se v vodstvu sekcije po tehtnem premisleku odločili, da med prejetimi ugodimo prav prošnji te šole. Izvedbo letošnje akcije je kot soorganizator podprla tudi naša Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Ormož s predsednico Mojco Šalamun na čelu, ki si je predhodno že ogledala izjemno dotrajane prostore ter na dogodku zagotovila tudi udeležbo lokalnih, ormoških slikopleskarjev. V sekciji slikopleskarjev pri OZS pričakujemo, da se nam bo kot prejšnja leta v Ormožu pridružilo podobno število domačih slikopleskarjev, ki prihajajo iz vseh slovenskih regij, medtem ko je tujih udeležencev običajno za tretjino. Akcijo zdaj že več let zapored podpira tudi Evropsko združenje slikopleskarjev UNIEP, vanjo pa so, nekatera že od samega začetka, vključena tudi ugledna in družbeno odgovorna podjetja, s katerimi v OZS zelo dobro sodelujemo. Poleg podpore pri organizaciji nam zagotovijo vse potrebne materiale – od notranjih zidnih barv do valjčkov in čopičev ter raznolikih zaščitnih materialov, brez katerih akcije in tekmovanja ne bi mogli speljati, nekatera pa poskrbijo za prevoze udeležencev. Seveda želimo tako podjetja kot slikopleskarji javnosti pokazati in dokazati, kako veliko humanitarno srce imamo vsi, ki v akciji sodelujemo. In zato verjamemo, da bo tudi letošnja prav tako uspešna, kot so bile vse dosedanje.'' 

S strani organizatorja, sekcije slikopleskarjev pri OZS, bo več podrobnejših informacij o akciji na voljo v začetku meseca novembra. Vabilo na novinarsko srečanje v OŠ Ormož, ki bo na dan prenove objekta potekalo v dopoldanskem času, vam bomo pravočasno poslali na vaš e-naslov. Na družbenih omrežjih nas lahko spremljate pod imenom @humanitarni.slikopleskarji.

Pojasnilo:

V Sekciji obenem pojasnjujemo, da humanitarna akcija, ki naj bi jo izvedli konec novembra v Splošni bolnišnici Ptuj in o kateri so minuli teden poročali tudi nekateri mediji, ne sodi v sklop tradicionalne humanitarno-tekmovalne akcije slikopleskarjev v organizaciji OZS in OOZ.

Že sedaj vas vabimo, da se na akcijo prijavite - pošljite mail na igor.pipan@ozs.si