Opravljanje storitev v Avstriji, Italiji in Hrvaški z novostmi zaposlovanja po srbskem sporazumu - 12.11.2019

Opravljanje storitev v Avstriji, Italiji in Hrvaški z novostmi zaposlovanja po srbskem sporazumu    - 12.11.2019

OOZ Slovenj Gradec organizira seminar na temo "Opravljanje storitev v Avsstriji, Italiji in Hrvaški z novostmi zaposlovanja po srbskem sporazumu". Seminar bo v TOREK 12.11.2019 ob 10:00 uri v prostorih Fakultete za tehnologijo polimerov, Ozare 19, 2380 Slovenj Gradec. Seminar je za člane OOZ Slovenj Gradec BREZPLAČEN, za vse ostale je cena 50,00 + ddv. Prijave zbiramo do petka, 8.11.2019 na mail: maja.savc@ozs.si 

Vabljeni!

Kratek opis:

Zakonska določila držav pri napotitvah delavcev se vsak dan bolj zaostruje, a vlada na terenu še vedno precejšnje zanimanje naših podjetij in samostojnih podjetnikov za delo v Avstriji, Italiji, Hrvaškem in v Srbiji. Povpraševanje po storitvah naših podjetij v teh državah se iz leta v leto povečujejo. Kaj je predhodno narediti, da bi lahko podjetja zakonito opravljala storitve? Ali je prišlo v teh državah do kakršnih koli sprememb? Na kaj je potrebno biti pozoren pred odhodom? Kako je z napotitvijo delavcev iz tretjih držav? Pred odhodom v tujino se zastavlja podjetjem in samostojnim podjetnikom veliko vprašanj na katere iščejo odgovore ter informacije o spremembah v zgoraj omenjenih državah.

V praksi se na terenu pojavlja dosti napak, zato je potrebno pred odhodom v tujino se seznaniti tudi s morebitnimi spremembami oziroma novitetami v omenjenih državah. Prav tako pa se pripravljajo spremembe zaradi uvedbe nove EU direktive na področju čezmejnega opravljanja storitve, ki jo je potrebno v nacionalno zakonodajo prenesti do konca junija 2020. 

Pred kratkim je bil sprejet tudi sporazum s Srbijo, a se kljub predhodnim sporazumom z BIH pojavljajo tudi začetne težave v praksi, zato je dobro, če se delodajalci seznanijo z njimi pred morebitno zaposlitvijo srbskega državljana.   

Program:

Predavateljica:

Zdenka Bedekovič univ.dipl.ekon., svetovalka – specialistka v Svetovalnem centru Obrtno–podjetniške zbornice Slovenije s področja plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in redna predavateljica. Kot predstavnica OZS je bila članica delovne skupine pri pripravi novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev.

Trajanje: