Kolektivna tožba oškodovancev SOP

Kolektivna tožba oškodovancev SOP

Prejemniki poklicnih pokojnin SOP, katerim je SOP znižal pokojnino za 30,4%, se lahko pridružite kolektivni tožbi, ki jo bo v imenu oškodovancev zoper Sklad obrtnikov in podjetnikov (SOP) zaradi znižanja pokojnin in evidenčnega stanja polic vložila Odvetniška družba Čeferin, o.p., d.o.o.

Informacijo o tem prosim posredujte naprej, da doseže čim več oškodovancev.

Za nadaljevanje postopkov bo moral vsak oškodovanec, ki se bo želel pridružiti kolektivni tožbi, posebej podpisati pooblastilo za zastopanje, ki bo moralo vsebovati tudi podatke o trajanju vlaganja v sklad in višino oškodovanja. Pooblastila za zastopanje in vsa dodatna pojasnila lahko dobite na OOZ Slovenj Gradec, rok za oddajo pooblastil pa je 1. december 2019.

Glede na to, da so oškodovanci v tem primeru v veliki večini starejši ljudje, ki so slabše obveščeni in manj vajeni elektronskih načinov komuniciranja, prosimo, da glas o tem razširite in z možnostjo kolektivne tožbe seznanite tudi svoje kolege in znance.

Informacije in sklepi sestanka, ki ga je z oškodovanci organizirala OOZ Logatec,  so objavljeni tudi na povezavi  http://ooz-logatec.si/aktualno/349/kolektivna_tozba_oskodovancev_sop/